Гледай на живо

Спартак (Плевен) с тежко гостуване на Локомотив в Мездра

С повече прояви на открито ще премине 23-то издание на Националния фестивал на детската книга в Сливен

  • 04 юни 2021 14:26

  • 458
  • 0
С повече прояви на открито ще премине 23-то издание на Националния фестивал на детската книга в Сливен
© pixabay

С повече прояви на открито ще премине 23-то издание на Националния фестивал на детската книга в Сливен. Това съобщи пред журналисти днес Росица Петрова, директор на регионалната библиотека "Сава Доброплодни", които са организатори на културния форум.

Фестивалът ще се състои на 9, 10 и 11 юни, след като бе отложен през май, заради по-строгите противоепидемични мерки. Мерките ще бъдат спазвани, посочи Петрова пред БТА.

Публиката е жури на международния хоров фестивал "Черноморски звуци" в Балчик

В програмата на фестивала са включени десет премиери на книги, изложби, концерти, представления.

Общо 16 доклада ще бъдат представени на традиционната кръгла маса с международно участие, която е тази година е на тема "Съвременната детска книга като проекция на света и поглед в бъдещето". С изложба ще бъде отбелязана и десетгодишнината от Конкурса за изработване на театрални кукли на литературни герои.

Над 60 деца ще бъдат наградени за участието си в Националния литературен конкурс "Какво ми разказа вятърът", като в обявените по време на пандемия конкурси са се включили над 1000 деца от страната и от българските общности в чужбина. Ще бъдат връчени наградите "Константин Константинов", като номинациите в различните категории са над 50, посочи директорът на библиотеката.

Ежегодният фестивал е по инициатива на Регионална библиотека "Сава Доброплодни" в партньорство с Министерството на културата, Община Сливен, Областна администрация-Сливен, Асоциация "Българска книга" и др.

Novini.bg
458 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини