Към Земята лети Антихрист (видео)

  • 06 юни 2014 13:54

  • 11670
  • 5
Към Земята лети Антихрист (видео)
©

Срещата на земните обитатели с Антихрист ще се състои още този уикенд – в нощта на 7 срещу 8 юни. Впрочем не бива да чакаме апокалипсис – страшното име е дадено на метеорит, който ще прелети на безопасно разстояние от нашата планета, което два пъти превишава дистанцията от Земята до Луната.

Учените отбелязват, че астероидът The Beast, наречен уж на шега от учените Антихрист, силно ги е озадачил, тъй като диаметърът му е 325 метра, а е забелязан едва на 23 април – месец и половина преди приближаването му към Земята.

Астрономът Боб Берман от австралийския астрономически образователен проект Slooh признава, че гигантското небесно тяло, появило се в обекта на телескопа на НАСА буквално от нищото, е шашнало учените, пише inews.bg.

"Размерите му десет, че и двадесет пъти превишават размерите на челябинския метеорит", отбелязва Берман и подчертава, че хипотетичен сблъсък на Антихрист със Земята може да се сравни с взривовете на атомните бомби в Хирошима и Нагасаки, само че ще се отдели хиляда пъти повече енергия.

Учените отбелязват, че Антихрист може да се наблюдава с мощни телескопи още сега, а астрономите обещават да проведат онлайн транслация в момента на максималното му сближаване със Земята.

Антихрист ще бъде най-близо до нашата планета в 0:56 ч. в събота срещу неделя, макар че няма да имаме удоволствието да го наблюдаваме дълго – скоростта му ще достига 14 км в секунда.

Независимо че дори по време на метеорен дъжд голяма част от отломките изгарят в земната атмосфера и не долитат до повърхността на планетата, появата съвсем близо на астероид като Антихрист разтревожило учените. Според мнозина това е свидетелство за неспособността да се прогнозира падането на големи метеорити върху Земята.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
11670 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
може би

2014.06.07 | 23:37

5
Не лошо да стане-с много боклуци се натовари планетата.
Извънземен 717

2014.06.07 | 23:02

4
Може би е антиислям ? или някакво друго анти. Да разбирам че това ще избие само християните?

2014.06.07 | 23:02

3
dobre che ne e asteroid
Извънземен 717

2014.06.07 | 20:08

2
Бориславка, добро момиче си, може да редактираш заглавието, не се срамувай и не се притеснявай. Всеки прави грешки, но тука си се чудила как да се изразиш по-апокалиптично.
123

2014.06.07 | 20:07

1
#Проф. Мариана Евстатиева Горанова продава дипломи в ТУ-София. #Тя е откраднала милони от банките чрез хакерски атаки заедно с Филип Кереков. #Оставка. ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒░▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒░▒▒▒▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓▓▒▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓███▓▓▓▒▒▒▓▓▒▒▓▓▓█▓▓▓█▓▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓█▓▒▒▒▒▒▒▒░▒▒▒░░░▒▓▓██████▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓██░░░░▒▒▓▒▒▒░░░▒▒▒▒▒▓██▓▓█▓░ ▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░▒░▒▒▒▒░░░▒▓▓▓▒▒░▒██▓█▓░ ▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░░░░░░░░░░▒▒▒▒▒▒░░████▓░ ▒░▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░░░▒▒▒░░░░▒▒░░░░░▒██▓█▓░ ▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░▒▒▒░░░░░▒▒▒▒░░░░▓████▒░ ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓██░░░▒▒▒▒░░▒▒▒▒▒▒▒░░▒█████▒▒ ▓▓██▓▓▓▓▓▓█▓▓▓▒░░░░░░▒▒▒▒▒▒▒░░░▓█████▓▒▒ ██▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▓▒░░░░░░░░░░░░░░▒██████▓▒▒▒ ▒▒▒▓▓▒▓▓▓▓▓█▓▒░░░░░░░░░░░░▒▓███████▒░▒▒▒ ▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒░░░▒░▒▒▒▒▒▒▓█████████▒░▒▒▒ ▓▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒░░░░░░░▒▒▒███▓█▓█▓▓▓█▒░▒▒▒ ▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒░░░▒▒▒▒▓██▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓██▒▒▒ ▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒░▒▒▒░▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒ ▓▒▓▒▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓░▒▒▒▒▒▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒ ▓▒▒▓▒▒▒▓██▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▓▓▒▓▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒ ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▓▓▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒ ▓▓▓▓▓▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒░▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓

Добави коментар

Водещи новини