Министърът на културата проведе среща с артисти от Народния театър

  • 27 юли 2023 20:43

  • 2175
  • 1
Министърът на културата проведе среща с артисти от Народния театър
© Министерство на културата

Министърът на културата Кръстю КръстевКръстю КръстевКръстю Кръстев е роден на 25.11.1956 г. в Пазарджик. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на културата в е разговарял днес в Министерството на културата (МК) с актьори от трупата на Народния театър „Иван Вазов“. На срещата е присъствал и ресорният заместник-министър Виктор Стоянов, съобщиха от ресорното ведомство.

Срещата е била по инициатива на актьорите, присъствали са 15 човека от трупата на НТ – Албена Ставрева, Асен Данков, Биляна Петринска, Владимир Карамазов, Владислав Николов, Виктория Колева, Вяра Табакова, Георги Мамалев, Деян и Дарин Ангелови, Емануела Шкодрева, Павлина Петрунова, Стефания Колева.

Актьорите са запознали министъра подробно с тяхната гледна точка относно ситуацията в театъра и атмосферата в него. Те са споделили тревогата си, че в публичното пространство се тиражират неверни твърдения, които смущават протичането на нормалния работен процес, а също ги натоварват емоционално. Призовали са да бъде защитен авторитетът на институцията Народен театър.

Камен Донев напуска Народния театър

Министър Кръстев изслуша внимателно актьорите от първата ни трупа и сподели с тях, че вече е имал срещи и с други страни в казуса, като му предстоят още разговори. Благодари на актьорите, че досега са запазили спокойствие и доброто име на театъра чрез играта си на сцената, се казва още в съобщението. 

Увери ги, че в качеството си на министър на културата се осланя на закона и това никога няма да се промени.

Министър Кръстев е посочил още, че в светинята и най-високо място в българския театър, какъвто е Народният, е недопустимо да има повече ескалация на напрежението и заяви, че е сигурен, че добрият разум надделява, защото театърът е кауза. 

Последвайте канала на

Владимир Василев
2175 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Аз

2023.08.16 | 11:03

1
Научете имената на актьорите. Павлина е мъж и името му е Павлин Петрунов!

Добави коментар

Водещи новини