Търсят нов директор на Пловдивския театър

  • 09 януари 2024 14:15

  • 903
  • 1
Търсят нов директор на Пловдивския театър
© Драматичен театър Пловдив

Кръстю КръстевКръстю КръстевКръстю Кръстев е роден на 25.11.1956 г. в Пазарджик. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на културата в обяви конкурс за избор на нов директор на Драматичен театър-Пловдив, след като той стана министър на културата в настоящия кабинет.

Изискванията са кандидатите да имат висше образование със степен "Магистър" в областта на "Изкуства" или "Хуманитарно образование" с направление "Театрално и филмово изкуство", "Филология" или "Арт мениджмънт", "Мениджмънт в сценичните изкуства", "Културология". Трябва да имат минимум една година професионален опит в областта на културата.

Кандидатите трябва да имат организационна компетентност и способност за планиране и организиране дейността на театъра, да познават законодателството в областта на културата, както и да познава структурата и функциите на Министерство на културата.

Конкурсът се провежда чрез разглеждане на представените документи и концепция за развитието на Драматичен театър "Н. О. Масалитинов"-Пловдив и събеседване. Те се подават в срок от един месец в Министерство на културата, считано от днес.

Отварят музей на театъра в Пловдив

Кандидатите ще трябва да представят и концепция за развитието на театъра за срок от 4 години. В нея трябва да има подробен репертоарен план с постановъчни екипи за първата година, тенденции в развитието на репертоара за останалите години - жанрови намерения, постановъчни екипи, възможности за разширяване на зрителската аудитория, планиране на основните показатели: брой спектакли за една година, брой зрители, средна цена на билет; планиране на съвместни проекти с други театри, с международни организации и други културни организации.

Преди да стане министър в настоящото правителство, Кръстев ръководеше трупата под тепетата в продължение на 13 години. За този период бяха реализирани много и мащабни театрални постановки, припомня Trafficnews. Кръстев работи заедно с драматурга Александър Секулов. През 2022 г. бе награден със специалната награда „Пловдив“ за „изключително високи творчески постижения в областта на културния и театрален мениджмънт,  поддържане на високо художествено и професионално ниво на театралната продукция, поддържане на най-високи професионални стандарти в театралното изкуство, довели до спечелени близо 50 награди „Икар”, „Аскеер”, „Пловдив” и други”.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
903 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.09 | 17:04

1
Това е просто чудо, след като прочистих тялото си, се отървах от наднорменото тегло, вечната умора, хроничната кашлица, като цяло се върнах към живота. То.ва лека.рство премахва всички бокл.уци от тялото: паразити, токсини, отпадъци и възстановява тялото. -----> paply.org/clean

Добави коментар

Водещи новини