Музеят в Търговище обогати с нови експонати изложбата „Велик е нашият войник“

  • 26 октомври 2022 15:29

  • 297
  • 1
Музеят в Търговище обогати с нови експонати изложбата „Велик е нашият войник“
© Facebook/Регионален исторически музей - Търговище
Слушай новината Слушай новината

Регионалният исторически музей в Търговище обнови и обогати изложбата „Велик е нашия войник” в Славейковото училище. С това се включва в общонационалните чествания и инициативи по повод 110-та годишнина от Балканската война, съобщи директорът на културната институция Магдалена Жечева пред БТА.

Музейният разказ за войните за национално обединение 1912-1918 г. е онагледен с нови постери, витрини и манекен на войник от пехотата. Актуализирани са списъците на загиналите.

Музеите в София ще са отворени в Деня на Съединението

Надграждането и обновяването на изложбата са в резултат от непрестанния интерес към нея през последните години и на търсенията на посетителите, насочени към досег с историята посредством музейни възстановки и патриотично възпитание на подрастващите.

Експозицията позволява провеждането на открити уроци, тематични беседи или други образователни програми, уточняват от екипа. Тя е отворена за посещения. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
297 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.26 | 17:23

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини