Колекционер събра 1000 полицейски емблеми от цял свят

  • 09 ноември 2022 09:47

  • 552
  • 0
Колекционер събра 1000 полицейски емблеми от цял свят
© Фейсбук/Община Белослав

Колекция от над 1000 полицейски емблеми от цял свят показва изложба в Белослав, която беше открита по повод професионалния празник на Националната полиция, съобщават от общината в своя Фейсбук профил.

Уникалната колекция е на старши инспектор Румен Антонов - началник на полицейското управление “Белослав и Аврен". Той сподели, че започнал да събира емблемите преди години, но е успял да я обогати значително с помощта на приятели и колеги от Международната полицейска асоциация.

Старши инспектор Румен Антонов притежава и над 300 полицейски шапки, които също са изложени.

Изложбата е озаглавена „Полицията през годините от цял свят“ и представя вещи на родната полиция през годините, както и от цял свят.

"Дверите на възприятието": изложбата, която трябва да видите в София

Освен от европейските страни, има полицейски символи от далечни държави като Австралия, Бразилия, Индия, Канарски острови, Хаваи, Мексико, Нигерия, Тасмания, Шри Ланка, ЮАР и Япония. Изложбата проследява историята на поколения служители - пазители на обществения ред и сигурността на фона на обществено-политическите и икономически процеси, военни конфликти и събития в страната и света.

Експозицията може да бъде посетена всеки делничен ден от 9:00 до 16:30 часа до 30 ноември в сградата на Народно читалище „Съзнание – 1926 г.“ в Белослав.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
552 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини