Местят "Мона Лиза" в мазето на Лувъра?

  • 04 май 2024 10:55

  • 1296
  • 5
Местят "Мона Лиза" в мазето на Лувъра?
© Pixabay

„Мона Лиза“ избрана за „най-разочароващия“ шедьовър в света. Лувъра търси нов дом на картината на Леонардо да Винчи и обмисля преместването ѝ в подземна зала на музея. 

Известната картина може да отиде в мазето, но не защото не става за гледане, а точно обратното. Шедьовърът на Да Винчи е “жертва” на огромния си успех и в момента Лувъра търси възможност да премести картината от залата, в която се намира, за да могат посетителите да ѝ се любуват подобаващо. Един от вариантите е подземна зала в музея.

Анкетата, която определи Джокондата като "най-разочароващия шедьовър" е заради постоянните тълпи от хора пред нея. Всъщност, времето, което имаме да се насладим на Мона Лиза е едва 50 секунди, ако изобщо можем да го направим спокойно, без някой да ни “диша във врата”.

В същото време, друга емблематична картина се завръща в Лувъра, а най-популярният музей се превърна в спорта зала.

Екоактивисти заляха със супа „Мона Лиза“ в Лувъра

Нарисувана от Леонардо да Винчи през 16 век, картината влиза в колекциите на френския кралски двор, а след Френската революция е преместена в Лувъра. Всяка година, близо 10 милиона души се докосват до Джокондата и я превръщат в най-посещаваното произведение на изкуството в света, пише "Нова телевизия".

Днес Лувъра обмисля за премести Мона Лиза в отделна зала в подземен етаж на музея, до която ще се стига през отделен вход. Решението цели да потуши общественото разочарование и да позволи на посетителите по-приятно изживяване при гледане на другите произведения, които в момента остават скрити от селфи стиковете около шедьовъра на да Винчи.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1296 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2024.05.25 | 06:43

5
❤️ Г­­о­­­р­е­щ­и­­­ ­м­­­о­­м­и­ч­­­е­­т­­а­­­ ­­­в­и­­­ ­о­ч­­­а­к­­в­а­­т ­­-­ X­1­­8­­­.­F­­­U­­­N
В МАЗЕТО

2024.05.05 | 11:28

3
Местят "Мона Лиза" в мазето на Лувъра? АМА АКО Я ИЗГРИЗАТ МИШКИТЕ?
Ху кеърс

2024.05.04 | 12:33

1
Все ми е тая
@Color Conductor

2024.05.04 | 13:05

2
Нас също ни боли шмайзера за теб.

Добави коментар

Водещи новини