Лунна гимнастика за здраве

  • 17 март 2024 16:39

  • 1024
  • 0
Лунна гимнастика за здраве
© Pixabay

Луната се намира във водния знак Рак от 11:42ч на 17 март до 21:34ч на 19 март. Тези дни коленете и скелетът са особено уязвими. Упражненията за костите и ставите са особено полезни. Препоръчително е да направите малко разтягане. Освен това, както за профилактика, така и за лечение, правете компреси на коленете или ги разтривайте.

Упражненията могат да се правят по всяко удобно за вас време. Между 21 и 23 часа обаче упражненията на лунната гимнастика на Рака са в състояние да активират в по-голяма степен енергийната спирала на Козирога.

Основното правило: Като профилактика или лечение, всички положителни въздействия (и хирургични интервенции), насочени към колената и скелета в тези дни са по-полезни и двойно по-ефективни, отколкото в друго време.

Упражнение №1

Първото упражнение е упражнение за капачката на коляното. Това е малка, но много важна област от тялото, през която преминават много енергийни потоци.

И така, с пръсти започнете бавно да масажирате средата на капачката на коляното. При това не се плъзгайте по нея и не натискайте прекалено силно. Факт е, че масажните движения засягат мускулите и сухожилията, разположени под чашата. Движенията трябва да са плавни и лесни, тъй като многобройните лимфни възли в капачката на коляното са много чувствителни, затова не ги натискайте твърде много.

При изпълнение на упражнението дишайте равномерно, спокойно и естествено. Масажирайте коляното си 1-2 минути.

Луната днес дава тласък за изпълнението на плановете

Упражнение №2

Авторите наричат това упражнение „пейка“. Стимулира енергията в тялото и помага за укрепване на мускулите на гърба при пролапс на междупрешленния хрущял.

Начална позиция: застанете на четири крака, ръцете трябва да са разположени вертикално спрямо раменните стави. Свийте леко лактите си и се уверете, че тежестта ви е разпределено равномерно между ръцете и краката. Очите трябва да гледат към пода.

За начало изпънете десния си крак и противоположната лява ръка вертикално. В същото време се опитайте да образувате права линия, успоредна на пода, между ръката, гърба и крака. Ако се чувствате силни, можете да продължите тази линия с петата или пръстите на краката. В този случай можете да насочите пръстите на краката си надолу. При изпълнение на упражнението е много важно да не огъвате гръбначния стълб и да не въртите таза.

След това издишайте и пребройте до седем. Можете да се отпуснете за известно време, като броите също до седем. Изпълнете упражнението, като смените ръцете и краката.

Повторете цялото упражнение три пъти. И накрая, протегнете се, като котка.

Упражнение №3

Предложеното упражнение изглежда много лесно, но това не означава, че е безполезно. То е доста ефективно, тъй като е едно от най-добрите средства за предотвратяване на артроза на коляното.

И така, седнете на стола и размахайте краката си. Това действие може не само да ви отпусне, но и да предизвика положителни емоции. Можете да си спомните детството си и да се почувствате като дете. Правете това упражнение толкова пъти, колкото искате.

За да подсилите ефекта от упражнението, можете да утежните краката си. Например, носете тежки обувки или специална тежест за краката.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
1024 0

Свързани новини

Водещи новини