Денят е сложен и противоречив

  • 18 януари 2024 05:53

  • 3873
  • 0
Денят е сложен и противоречив
© Pixabay

Луната е в нарастваща фаза и в знак Овен до 10:13ч, след което преминава в знак Телец, където ще остане до 15:59ч на 20 януари

Избягвайте немотивираните действия и местата, където има много хора. Подходящо е да се поглезите с един релаксиращ и отпускащ масаж. За да повишите и подобрите настроението, трябва да хапнете нещо вкусно и да гледате нещо красиво.

Уязвими са шията, гърлото, щитовидната жлеза. Не се препоръчва хирургични намеси на тези места. Това не важи за спешните случаи. Избягвайте студените напитки, както и викането. Отложете посещението при зъболекар, освен ако не ви е спешно.

Лунен календар: продължава 7 лунен ден до 11:43ч

Следва 8 лунен ден от 11:43ч на 18 януари до 12:09ч на 19 януари

Енергията на 8-ия лунен ден въплъщава елемента Огън и пламъка на душата в различни форми: от алчните езици на първичния огън на желанията до тънките венчелистчета на вярата, надеждата и любовта, пред които тъмнината и невежеството отстъпват.

Символи на деня са: Огън. Феникс. Молец, летящ към пламъците. Те са символи на трансформация, пречистване и прераждане. Разрушителната сила на огъня, в този случай, представлява предизвикателството и перспективата за достигане на ново ниво. Това е изкуството за преодоляване на трудностите, които в 8-ия лунен ден каляват и развиват личността по пътя на еволюцията на духа.

Денят е доста труден, в който не трябва да се претоварвате физически, психически, емоционално. Подходящ за вътрешна работа над себе си. Външно можете да останете пасивни. Старайте се да не преразходвате енергията си, тъй като има голяма вероятността за това.

Енергията на този ден може да раздвижи струните на душата ви

В този ден е важно бързо да умеете да решавате проблемите. Не им оставяйте време за развитие. Време за нови и нестандартни решения. Бъдете внимателни и не надценявайте своите възможности. Не пренебрегвайте гласа на интуицията.

Осмият лунен ден се смята за един от най-добрите за покаяние, духовна концентрация и молитва. Може да се поиска опрощение от всички, които волно или неволно сте обидили, а също и да простите на тези, които са ви наранили. В  този лунен ден това става по-лесно, отколкото в други дни. Не изпускайте тази възможност. Време за обновление, очистване, преход в ново качество.

Добре  е да се очистите от всичко, което ви тегли назад: душата - от предишни грехове, тялото - от отрови, дома от ненужни и стари вещи. Желателно е да преосмислите своя живот и да пробвате да започнете нещо от начало. Хубаво е да се отиде на църква, да се поговори със свещеник или духовен наставник. Гледайте пламъка на запалена свещ, това ще ви изчисти от натрупаните негативи. Представете си как всички обиди и неволи изгарят в него.

Всички малки спорове трябва да успеете да изгладите, защото от тях може да се роди сериозен конфликт и да се стигне до силна неприязън на един към друг. Настроението и емоциите излизат извън контрол. Докато се чувствате прекрасно, усмихвате се на света около вас, след миг всичко наоколо започва буквално да ви дразни, да ви вбесява. Подобно преминаване от една крайност в друга ясно показва, че вътрешната структура на човек претърпява глобални промени. Осмият лунен ден е особено труден за фините натури, които са чувствителни към всякакви трансформации. Ако имате избор, тогава е добре да прекарате 8 лунен ден с най-добрите си приятели, близки роднини или с тези, които имат интереси, подобни на вашите. В такива компании едва ли ще срещнете провокативни ситуации. Поддържайте ума си чист, спокоен.

В интимните отношения трябва да сте много внимателни в този лунен ден. Най-добре е да го избегнете и дори да чувствате желание и сили да го осъществите, по-добре е да се въздържате.

Подстригване – Не се препоръчва.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
3873 0

Свързани новини

Водещи новини