Днес мълчанието е злато!

  • 18 август 2018 06:41

  • 35628
  • 0
Днес мълчанието е злато!
© pixabay.com

Меркурий излиза от ретроградност и става отново директен, но влиянието му ще продължи още няколко дена.

Луната е в знак Скорпион до 19:46ч.

Нараства количеството на стресиращите и рискови ситуации. Хората с лабилна психика и нервна система трябва да предприемат превантивни мерки. Възможни са нервни сривове, истерии и обостряния на заболявания. Това е време на страст, ревност, агресия. На първо място са действащи инстинктите. През този период са възможни както големи печалби, така и големи загуби. Децата могат да станат агресивни, трудни за управление. В този период е важно да ги учим на самоконтрол, на постоянство (може би чрез изкуство или музика, спорт), вместо да се борим с тях.

Уязвими са половите органи и дебелото черво. Засилва се либидото, но сексуалното претоварване е неприемливо, по-добре е да се откажете напълно от полов акт. Бременните жени в тези дни трябва да се пазят от всякакво напрежение, активно движение, защото сега е по-лесно да получат преждевременно раждане или спонтанен аборт. Препоръчителни са процедурите за профилактика и лечение на гърлото и шията. Не яжте мазна и пикантна храна.

Луната ще се движи на празен ход от 18:08 до 19:46ч. В този времеви интервал се въздържайте да предприемате важни и нови неща. След това Луната преминава в знак Стрелец.

7 лунен ден от 13:17ч на 17 август до 14:20ч на 18 август.

Време на сериозни провокации. Може да предприемате само това, което може да бъде завършено. Трябва да се планира и ефективно да се разпределят действията. Иска се самоконтрол и организация. Възможно е да се появят нови покровители, да създадете успешни връзки. Хубаво е да има приключения, да съберете нови впечатления.

Денят е добър за журналисти, писатели, поети, които ще изпитат вдъхновение, както и за активисти за правата на човека, борци за справедливост, учени.

Днес не трябва много да се говори. Колкото по-малко, толкова по-добре. Не бива да се псува, да се злослови, да се лъже, да се говорят неприлични неща. Всичко това бива наказуемо. Думите имат изключителна сила - сбъдват се както проклятия и лоши пожелания (но после се връщат като бумеранг към изпращача), така и добри пожелания за щастие и добро. Хубаво е да се произнасят молитви, да се четат мантри.

Енергията в този ден въздейства на човек чрез чакрата Вишудха(гърлената) и планетата Меркурий. Ограничете пушенето. Гърлото и белите дробове са уязвими. Лечението на зъбите също е противопоказно. Не бива да се вадят зъби. Препоръчва се да се извършват дихателни упражнения. Ограничете говоренето. Многословието, ругатните и псувните сега водят към заболяване на гърлото, кашлица, охрипкавяване на гласа, проблеми със зъбите, устата.

8 лунен ден от 14:20ч на 18 август до 15:20ч на 19 август.

Денят съответства на огъня и на преображението. Негов символ е феникса. През това време може да има емоционална нестабилност, както и безпричинна промяна в настроението. Това състояние се дължи на факта, че става преструктуриране на човека - старите метапрограми (умствени модели) се заместват с нови или се трансформират в по-съвършени.

Затова в този момент се препоръчва да се ограничите от големите компании и шумни развлекателни дейности. Нежелателно е да бъдете ядосани и нервни в осмия лунен ден. Необходимо е да останете спокойни и да приемате всичко с разумна доза ирония. Добре е да не се съпротивлявате на промените, иначе може да възникнат твърде сериозни усложнения както в психически, така и във физически план. Всичко, което дойде до вас трябва да се приема като божествен урок, който обезателно е нужно да се научи.

Интимните отношения е добре да се избягват.

Подстрижка – Препоръчително е да го правите само до 14:20ч.

Сънищата на 8 лунен ден (които предстоят) са вещи, сбъдват се бързо. Хубаво е да запомните какво сте сънували. Сънищата са много важни сега, защото могат да дадат отговор на измъчващи ви въпроси.


 

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
35628 0

Свързани новини

Водещи новини