Ретрограден Меркурий: Всичко изисква рестартиране - от програмния софтуер до умствения

  • 26 юли 2018 10:03

  • 11844
  • 0
Ретрограден Меркурий:  Всичко изисква рестартиране - от програмния софтуер до умствения
© Pixabay

От 26 юли до 19 август Меркурий ще бъде ретрограден. Традиционно Меркурий отговаря за всички видове комуникации, включително преговори, наемане, обучение, редактиране, проучване, продажби и покупки. Ретроградното движение отслабва проявлението на планетата, стават промени и изненади в областите, за които отговаря планетата.

Времето за доставки се нарушава, обещанията също. По това време има много закъснения, задръжки. Дори техниката в този момент работи по-бавно. И всичко изисква рестартиране: от програмният софтуер до умствения.
По време на ретрограден Меркурий хората, с които не сте говорили дълго време ще ви напомнят за себе си или може да се върнете към старите си партньори (това означава, че не сте сложили край на връзката или сте прекратили връзката по грешен начин и сега е време да преоцените връзката или да я приключите правилно). Що се отнася до приятелите, това не е знак, а само че човека си е спомнил за вас.

През този период може да се появят здравословни проблеми. Нервната система се изостря, може да има смущения в координацията на движението, което може да доведе до различни наранявания. По това време трябва да бъдете много внимателни зад волана и при използване на инструменти. Възможно е да има смущения в съня и паметта.

Също така, Меркурий е отговорен за измамите. Ето защо не се доверявайте на непознати, проверявайте внимателно получената информация и условията на договорите, грижете се за личните си вещи, пари и ключове.

Какво не е подходящо да се прави

• Да купувате оборудване и нещо голямо (от телефон до кола), защото тогава може да има брак или скрити дефекти;
• Да започвате нова работа (особено в област, в която нямате опит), защото след като се освободи Меркурий от ретроградното си движение, условията на сделката може да се променят, работата може да бъде разочароваща или да има уловки по отношение на условията на труд, задълженията и заплатите;
•  Да тръгвате на дълго пътешествие. Възможно е да има промени в графика, цената и условията на покупката на билетите. Закъсненията също не са изключени. Може да има промени в маршрута. Ако все пак решите да отидете на пътуване в периода на Ретро-Меркурий, трябва да сте изключително внимателни с документите, да планирате целия маршрут предварително, като вземете под внимание алтернативите и внимателно да проверите всички данни от документите, за да избегнете грешки в последната минута.
• Да вземате изпити, да изпращате документи по пощата или да ги подавате лично, тъй като документите могат да не бъдат приети или да има нови условия, могат да бъдат загубени. Обучение започнало в този период също не обещава големи успехи.
• Започване на нови преговори, откриване на бизнес, регистриране на нови фирми. Условията на договореностите могат да се променят, бизнесът може да не донесе желания резултат или скоро да бъде приключен.
• Да си вземате в този период домашни любимци. Ако решите да имате домашен любимец, тогава е по-добре да изчакате, докато Меркурий излезе от ретроградното движение. Животното може да не се адаптира или привърже към вас, често да боледува, или да причини алергична реакция на вас или членовете на семейството;
• Да започвате нова връзка (Трябва да сте по-внимателни към нови контакти, запознанства, партньорства). Романтичните взаимоотношения ще имат несигурен характер. Скоро може да омръзнат. Или може да има неочакван обрат на събитията.
• Не се препоръчва да се сключват бракове по това време. За съжаление такъв брак е кратък и завършва с развод. Опитът на много хора доказва това. Ако вече имате записан час, направете само веселата част без ритуала за подписване и когато свърши ретроградността, изберете Луната да е растяща и да не е на празен ход и едва тогава можете спокойно да подпишете.
• Избягвайте да теглите кредит сега. Изчакайте да стане директен Меркурий.
• Преди всичко не купувайте нова техника – модеми, телефони, таблети, факсове и най-вече компютри. Що се касае за придобитата преди това техника, тя може да излезе от строя през този период. Отложете и включването към Интернет, нови телефонни линии, смяна на оператора за мобилна връзка.
• Избягвайте да правите хирургични операции, освен ако не са спешни и животоспасяващи. Жените, които ще раждат да избягват секцио, освен ако не е наистина наложително.

Какво може да се прави при ретрограден Меркурий

• Изчистете пространството около себе си от ненужни неща, в този момент е добре да почистите компютъра си от ненужни файлове, да определите приоритетите си в дневния си график;
• Запишете резервни копия на важни документи, снимки, файлове и най-добре записвайте всичко, защото на паметта сега не може да се разчита. По-добре е да бъдете сигурни, че имате записано и съхранено всичко.
• Добре е да се срещнете със стари приятели, с които не сте виждали дълго време. По това време старите връзки могат да са ни много полезни.
• Това е подходящо време за възстановяване на изгубените връзки, намиране на хора, изгубени неща и възстановяване на документи.
• Може да се заемете с решаване на проблеми, които отдавна са били отложени.

За тези, които имат ретрограден Меркурий в наталната си карта

За тези хора ретроградния Меркурий преминава по-леко, отколкото при онези, при които е директен в хороскопа. На тях по-малко им се отразява объркването в различните области. Това се дължи на факта, че човек роден с такива показатели вече си е разработил система за такива случаи.

 

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
11844 0

Свързани новини

Водещи новини