Приеха вдигането на пенсионната възраст с 4 м. от догодина

  • 01 декември 2011 16:46

  • 5618
  • 17
Приеха вдигането на пенсионната възраст с 4 м. от догодина
©

Депутатите от комисията по бюджет и финанси приеха предложението на Красимир ВелчевКрасимир Велчев Красимир Любомиров Велчев е роден на 6 януари 1951 година в София. Завършил е курс за пилот на и група народни представители от ГЕРБ пенсионната възраст да бъде увеличена с по четири месеца за всички категории труд през следващите три години.

Комисията прие предложенията за промени, препоръчани от работната група и отхвърли тези на опозицията. Депутатът от Коалиция за България Мая Манолова заяви, че решенията на управляващите се променят по два пъти на ден. Ако има следващ митинг пред парламента, сигурно сметките в бюджета ще излязат и с увеличение на възрастта за пенсиониране с един месец от догодина, каза Манолова.

Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на, депутат от парламентарната група на ДПС, посочи, че по принцип приема предложението за увеличаване на пенсионната възраст, но е против то да се прилага от началото на 2012 година. По думите му тази стъпка трябва да се планира с поне тригодишен хоризонт.

Павел ШоповПавел Шопов Павел Димитров Шопов е роден в Пловдив. В родния си град завършва гимназия, а през 1981 година  от "Атака" заяви, че неговата партия не подкрепя предложението на ГЕРБ. Тази крачка не си струва усилията и не решава никакъв фискален проблем, заяви Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на.

Резултатите ще са в средносрочени дългосрочен аспект, каза Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. , шеф на НОИ. От вдигането на възрастта в трите категории труд ще бъдат засегнати около 10 500 души. В 50 от 85 браншове синдикати и работодатели договориха от 2012 година увеличение на минималните осигурителните прагове средно със 7 процента, каза министърът на труда и социалната политика Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко.

Министър Младенов призова синдикатите към разум и за спиране на стачката в железниците.

Последвайте канала на

БТА
5618 17

Свързани новини

Коментари 17

Добави коментар
Илиев

2011.12.02 | 07:57

17
Един вид: абе кво ми пука какво искат хората аз си гледам хазната!!! Нали дефицита е нисък, нищо че икономическия растеж пада а инфлацията се увеличава. Капиталистическо мислене няма. Щом няма пари ще урежем разходите, ще стегнем коланите и ще казваме на хората, че няма.
Самуил

2011.12.02 | 07:21

9
Не съм "гербер", леле тва комунистите сте уникално тъпи и промити мозъци. Просто тая рефрма трябва да стане иначе системата се срива, няма пари за пенсии от къде да се вземат, това няма нищо общо с герб, бкп и партиите. В цяла Европа се вдига възрастта за пенсиониране, а ние като най-застаряваща нация би трябвало най-мнго да я вдигнем. Ама вие комунистите сте си проста сган, елементарни неща не са ви ясни.
svetlio

2011.12.02 | 07:57

16
Tazi reforma ne e tolkova zaradi parite, zaradi zastarqvaneto v evropa. Kolkoto i tapo da zvu4i, mn go sa pensionerite a raboteshtite ne dostata4no...

2011.12.02 | 07:20

7
И кой ти каза че няма пари,Боко алчната тиква ли,а я сега ми кажи кое е по-добре да се инвестира в работни места или масово съкращения и тая измислена пенсионна реформа?И хич не се заблуждавай ,защото и с 25 години да вдигнат пенсионната възраст пак няма да имаме оправия,целта на правителството не е да ти уредят живота на народа ,защото един средно задоволен човек става независим ,а тях това не ги устройва изобщо,тъй като както каза Тиквата,ти за него си просто материал който трябва да задоволява нуждите на богопомазаните!

2011.12.02 | 07:19

6
Елементарните неща са ясни. Докато 800 000 роми не започнат да внасят някакви пари в държавата, постоянно ще има нужда от пари къде ли не. Много добре го знаят това, обаче защо мълчат не ми е ясно, не осъзнават ли че това ще се задълбочи и ще става все по страшно или не им пука, явно второто.
Беш

2011.12.02 | 07:17

4
Такива идиоти като теб трябва да се поинтересуват ,каква е горната граница на живота в България. Идиотче ,искаш да работя 45 години за да могат да продължават да обират управляващите всичко и аз да взимам 12 или 24 месеца пенсия? Малоумен гербер.
Аз съм от 5-ти пост

2011.12.02 | 07:57

15
Ама наистина сме глупав народ,как не ви увряха главите че пари (средства) ИМА,просто проблема е в управляващите,било то (както в случая погват БДЖ) в техните управници или по-глобално погледнато в правителството ни,Не може да се казва че НЯМА при положение че това е цяла държава и хората работят,и ще работят защото иначе някои дори са обречени буквално смърт,та сега нека анализираме нещата,и в Германия работят нали и тук си работим,и Симеон Дянков може да се е*е в г*за като каза че в Холандия хората произвеждали много а ние малко,понеже ония Холандците може би са с 4-5 ръце сигурно или дали не е че те работят с технологии,ама не ние както казах по долу ще правим реформи за да уморим старите и да създадем безработица ,но пък после питаме колко бил произвел човека дето е за съжаление само с две ръце
Самуил

2011.12.02 | 07:21

10
Само ме е яд, че клекнаха и не я увеличиха с година още от 2012. Тия синдикати и малоумните им членове са или популисти и комунисти, или абсолютни неграмотници.
някой

2011.12.02 | 07:54

14
тия малоумници носят на гърба си цялата държава! Ти работил ли си нещо? Имаш ли представа за труда на минъори, химици,енергетици и т.н.? Че те половината я вземат 1-2 г пенсии ,я не!
mitko

2011.12.02 | 07:21

11
abe gerber mazen q se skrii
аха

2011.12.02 | 07:53

13
Чиста и свята РЕПУБЛИКА - само че какво остана след 20 години криворазбрана демокрация сини червени оранжеви все едни и същи около кокала -няма пари казват няма работа пък къщите им цели прогимназии возят се на мерцедеси и беемвета огромни .пазят ги беемдета те на тях пенсии не им и трябват и по принцип кой го е еня за бачето по отдолу и стига сте насъсквали един срещу другимо ефект няма - светлина в тунела няма.......

2011.12.02 | 07:51

12
Заповядайте в най-новата онлайн игра и помогнете на родината си България!!! http://www.erepublik.com/en/referrer/HristoPeev
pravda

2011.12.02 | 07:21

8
А на тебе като са ти ясни нещата обясни ни къде са парите от пенсионните фондове. И защо не говорят за откриване на хората който окрадаха фондовете. А и не забравяй че допалнителните фондове минаха под шапката на НОИ. Истината е че реформа трябва да има в НОИ първо. И накрая другата истина а ако иская я проумей. Ще храним циганите пак две години но този път целият социален ресурс ще е отправен натам.
Angry

2011.12.02 | 07:19

5
В Англия дигат пенсионата възраст до 67г. И се дигнаха цялото общество на крак. Колкото до пенсионната реформа и на мен не ми се иска, ама тея лежеци от бдж-то дето се бонтуват за продължаване на статуквото съм върло против.

2011.12.02 | 07:17

3
Самуил, да си еб*ш майката. ТИ сигурно и не знаеш значението на думата популизам. Кого наричаш комунисти, а? Смешник, не знае какво да каже и как да обиди хората и си мисли, че като ги нарича комунисти, ще ги обиди. Работата е много ясна, цялият замисъл на Дянков още от 2009 година е пълен провал и вместо да се докарат повече приоди на държавата, сега се мъчи да реже от разходите. Нищо ново от негова страна, да ви напомня ли, че като заемащ длъжност в Световната банка, правейки реформи в редица държави точно това същество, се е провалило тотално и са го изгонили от там. Само не разбирам, защо сега се упражнява и на наш гръб. Как така, все бедните и обикновени хора, трябва да изнасят кридата на гърба си, а онези, истинските бандите, които крият доходи и не плащат осигуровки, все се измъкват. Сега какво мислите, че ще стане, няма тези бандите да ги удари, тази реформа, ами обикновените хора. Вместо да реже Дянков, да ги беше разкрил, кои са и да си вземе дължимите суми, но не защото ще засегне нечии интереси. Да, е*а и Герберските ви изчадия.
:)

2011.12.02 | 07:15

2
Imam 4uvstvoto ,4e vsi4ki poludqha.Ne vijdate li kakvo stava s EU,ne vijdate li kakvo ni o4akva ako EU se razpadne.Imam 4uvstvoto ,4e pove4eto bulgari si mislqt,4e tuka ima pari za vsi4ko ama se kradut,e da krade se taka si e,no... :D:D 73 milqrda ni e BVP-to,ako ne vqrvate proverete,e sus sedemdeset milqrda kakvo iskate da napravqt upravlqva6tite,kato se ima v predvid,4e ako EU se razpadne tova ozna4ava napravo smurt za na6ta mizerna ikonomi4ka ama napravo mogat da zapo4vat da lepat nekrolozi s lika na BG vurhu nego.Spored mene znaqt mnogo dobre kakvo ni grozi ako EU se razpadne i za tazi cel se opitvat s vsqkakvi sredstva i vsqkakuv vid orqzvaniq da spasqt BG,pone do takava stepen,4e da ne se povtori 1996-1997godina.Osuznaite se,BDJ iska pari i to ne malko 800 miliona sa im samo dulgovete,BAN iskat pari,zurnoproizvoditelite i samo te iskat,koeto e stranno,pozainteresyvaite se da vidite vsi6tnost kolko kompanii kakvi pari vzimat .defaktu 80% ot parite za zurno otivat v 10 du6i i samo te protestirat,a jivotnovudite sa si dovolni.Abe napisah roman narpavo,no se nadqvam da razberete ,4e nqma na kude da bqgame,uveli4at li ne6to ili dadut ili pari za ne6to tova ozna4ava pri razpad na EU,napravo klini4na smurt.
Беш

2011.12.01 | 21:25

1
Bg alfa.... - stupid

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини