Тотю Младенов

Тотю Младенов

Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко Борисов.

Младенов е роден на 19 юни 1964 г. в град Враца.

Завършва средно-специално образование в строителния техникум "Г. С. Раковски" във Враца през 1983 г., специалност строителен техник.

После завършва Висшия институт по архитектура и строителство в София. През 1990 г. е дипломиран строителен инженер, специалност "Водоснабдяване и канализация".

От 1990 до 1991 година работи в строителна фирма във Враца като проектант.

От есента на 1991 г. е координатор в Синдикалния регионален съвет на КТ "Подкрепа" във Враца, а от 1992 г. е избран за негов председател.

През 1995 г. заема поста конфедерален секретар по информационната политика на КТ "Подкрепа", София, а през 1997 г. става конфедерален секретар по социалната политика на синдиката.

На 15 март 2002 година става изпълнителен директор на ИА "Главна инспекция по труда". От януари 1997 г. до март 2002 г. отговаря за цялостната социална политика на синдиката в София.

В тази си длъжност участва в разработването на материали, свързани със социалната политика по: пазар на труда, безопасни и здравословни условия на труд, пенсионно-осигурителни системи, цени, доходи, жизнено равнище, колективно трудово договаряне, синдикатите и международното трудово законодателство, алтернативи за заетост в моноиндустриален регион, трудово-правни отношения.

Участва в работни групи по създаване на законите за допълнителното доброволно пенсионно осигуряване и Кодекса за задължителното допълнително пенсионно осигуряване.

Координира дейността в КТ "Подкрепа" за внедряването в България на "Хранителна програма за българските работници и служители" (чрез системата на ваучерите) и дейността на регионалните и професионални консултантски центрове на КТ "Подкрепа".

Има специализации в САЩ, Полша, Унгария, Германия, Франция, Белгия, Гърция, Аржентина и Чили в областта на пенсионно-осигурителните системи, на осигуряването срещу трудови злополуки и професионални заболявания, на осигуряването срещу безработица, пазара на труда, квалификацията и преквалификацията.

От името на КТ "Подкрепа" участва в обучение по "Посредничество и арбитраж при решаване на колективните трудови спорове". Обществените ангажименти на инж. Тотю Младенов са свързани с участия, като представител на КТ "Подкрепа" в Националния съвет за тристранно сътрудничество, както и в парламентарната Комисия по социална политика, бил е заместник председател на Националния съвет по условия на труд от квотата на работниците и служителите и председател на Надзорния съвет на Националната служба по заетостта от квотата на работниците и служителите.

В периода от април 2000 г. до март 2002 е член на Националния съвет за насърчаване на заетостта, на Управителния съвет на Националната агенция по професионално образование и обучение, на Управителния съвет на Фонд "Условия на труд", на Управителния съвет в Социално-инвестиционния фонд и председател на Управителния съвет на "Съюза на потребителите" към КТ "Подкрепа”.

На местните избори на 4 ноември 2007 г. е избран за кмет на община Враца, издигнат от партия ГЕРБ.

Той е женен, с едно дете.

Новини

още

Галерии

още

Водещи

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?