Внасят новото предложение за пенсионната възраст в бюджетната комисия

  • 01 декември 2011 13:26

  • 1093
  • 0
Внасят новото предложение за пенсионната възраст в бюджетната комисия
©

Новото предложение за вдигане на пенсионната възраст ще бъде внесено на заседанието на Комисията по бюджет и финанси.

Това е нашето решение и независимо от позицията на синдикатите, ще го внесем днес в комисията.

Това каза пред журналисти председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова.

Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Искра ФидосоваИскра Фидосова Искра Фидосова Искренова е родена на 22. 08. 1971 г. в гр. Лом. Завършва гимназия в Монтана, после, посочи, че реформата, която трябва да се направи за увеличаване на възрастта за пенсиониране, е задължителна. Разчетите, които бяха направени от вицепремиера Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи, от експертите в НОИ, показват в дългосрочен план след 2016 г., 2017 г., че това нещо е задължително. В краткосрочен план ние правим плавно увеличаване на възрастта.

По разчетите, които цяла нощ правиха експертите и от НОИ, и от Министерството на финансите – уверението на финансовия министър, който също присъстваше на срещата, показва, че в Бюджет 2012 г. с плавното увеличаване на възрастта за пенсиониране с четири месеца, ще можем да се справим, без да са необходими някакви допълнителни промени в бюджета.

Очаквам синдикатите да проявят отговорност и зрялост. Тук става въпрос за интересите на всички български граждани, а не за интересите на определена група хора. За нас интересът на всеки български гражданин е важен. Това, което предлагаме, е в интерес на хората. Това, което министър Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко ни представи сега на срещата, разчетите, които ни донесоха, могат да илюстрират това, което заявяваме в момента като позиция на ГЕРБ, заяви Фидосова.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1093 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини