Цацаров поиска имунитета на кандидат за общински съветник, спипан с канабис

  • 22 октомври 2015 17:10

  • 1156
  • 0
Цацаров поиска имунитета на кандидат за общински съветник, спипан с канабис
© Булфото

Днес главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в е внесъл искане за снемане имунитета на Иван Мъйнов Иванов – кандидат за общински съветник за община Брезово, съобщиха от Прокуратурата.

Вчера, под ръководството на Районна прокуратура - Пловдив, е извършено претърсване и изземване в жилище и стопански постройки в с. Зелениково, ползвани от Иван Мъйнов Иванов, на 35 години. При претърсването под едно от леглата в жилището на Иванов са открити и иззети 32 броя стръка канабис, а на тавана на къщата са открити и иззети 110 броя стръкове от същото растение, поставени да се сушат.

Събраните в хода на разследването доказателства уличават Иван Иванов като извършител на престъпление по чл. 354 а ал.3 от НК – на 21.10.2015 г. в дома си в с. Зелениково е държал високорискови наркотични вещества – марихуана/канабис без надлежно разрешително.

Иван Иванов е регистриран с решение на ОИК Брезово от 22.09.2015 г. като кандидат за общински съветник в Община Брезово. От деня на регистрацията си като кандидат за общински съветник Иван Иванов се ползва с имунитет – срещу него не може да бъде възбудено наказателно преследване без разрешение на ЦИК.

Незабавно е уведомен главният прокурор, който внесе мотивирано искане до Централната избирателна комисия за даване на разрешение Иван Мъйнов Иванов да бъде задържан и привлечен като обвиняем за извършеното от него престъпление.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1156 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини