Сергей Станишев: Прецедент за 20 години - 700 000 недействителни бюлетини

  • 27 октомври 2011 08:05

  • 9481
  • 43
Сергей Станишев: Прецедент за 20 години - 700 000 недействителни бюлетини
©

700 000 са недействителните бюлетини на първия тур на изборите, възмути се днес в интервю за ТВ7 лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на. „Това вече само по себе си е небивало в цялата 20-годишна история на демократични избори в България.

Това е достатъчно основание да се иска касиране и ръчно пълно преброяване на резултатите”, отбеляза Станишев. Той допълни, че само в изборите за президент са факт около 230 000 недействителни бюлетини.

„Разликата между Калфин и Плевнелиев е около 350 000 – 360 000 гласа. Недействителни бюлетини – 230 000 гласа. Там сигурно има бюлетини и за Калфин, и за г-жа Кунева, и за други кандидати от десницата”, обясни лидерът на БСП и припомни факта, че едва около 2% е обичайно нормалният процент недействителни бюлетини в изборите досега.

Станишев отбеляза, че ЦИК са нарушили законовия срок за обявяване на резултатите, който е 48 часа, след приключване на изборния ден. Той изтъкна още редица нарушения както в изборния ден, така и след края му- като например масовото гласуване след законово установения срок. Лидерът на БСП припомни, че отговорност за провеждането на изборите носи правителството, тъй като по закон точно то организира изборния процес. „Кажете ми каква е властта, която мами в изборите?”, попита Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

„Фактите са следните – само в София при обявени 53% за г-жа Фандъкова има около 50 секции, в които резултатите са въведени от ОИК, която няма право да го прави. Т.е. там не е имало протокол с извлечение от резултатите, а Общинската избирателна комисия го е извършила. Това е пряко закононарушение”, каза Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на и допълни, че в тези 50 секции се касае за около 50 000 граждани. Според него още в близо 100 секции - протоколите са с по-малко от 50% от подписите от членовете на СИК. „Значи това са още 100 000 гласа! Има всички основания в София резултатите да бъдат касирани”, заяви Станишев и добави, че ситуацията в София в очевадна.

Според него е ясна стратегията на ГЕРБ в тези избори- тотален натиск, масирано изливане на пари и купуване на гласове, пълен изборен хаос, който обслужва кандидатите на управляващите и много сериозни подозрения за фалшификации на резултатите. „Това е стратегията на победата на ГЕРБ и въпреки това не им се получи планът”, каза Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Той обяви, че още утре ще свика извънредно заседание на ИБ на БСП, на което партията ще вземе решение дали да поиска касиране на местния вот и в други градове.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
9481 43

Свързани новини

Коментари 43

Добави коментар
Фактите

2011.11.18 | 14:02

43
Отрепки като този САТАНиШЕФ и Гоце ПАРАВАНов които са преминали през Москва и промиване на мозъците с психотронни методи са им отстранили от тиквите предателски всяко чувство за отговорност, морал, срам и причинно-следствения закон и вилнеят като някакви "извънземни ангелчета" - винаги прави, винаги най-умни, най-честни, най-безгрешни, най-мъдри, най-най над всички най-вече над всякакви закони и ред. Ненаказуеми! ЗОМБЯСАНИ С ПРОМИТИ МОЗЪЦИ ЧОВЕКОПОДОБНИ ИЗРОДИ ЗА КОИТО ЛЕЧЕНИЕ НЯМА! Само ако ги вкарат в някакви трудово-възпитателни роти и им връчат по една лопата и кирка - да строят по 12 часа на ден пътища и заводи за парче хляб.... докато изпукат като въшки ! ЗА ДА РАЗБЕРАТ ОТ КЪДЕ ИДВА ХЛЯБА ТИЯ ДЕБЕЛОСЕРКОВЦИ И СЛОВОБЛУДЦИ ОТВРАТНИ !!!!
7689767

2011.11.18 | 14:01

42
Тоя Станишев все повече се излага.Лично наблюдавах броенето на бюлетините като застъпник - имаше празни, със зачеркнати по няколко кандидата,с кръгчета и какви ли не простотии - това е от неграмотност.Не че има някакви манипулации.А в нашата община ГЕРБ не купи нито един глас.Гласове се купуваха от други богати партии и властници.Затова да приеме резултатите,а не да се излага.
бургазлия

2011.11.18 | 14:01

41
прецедента е че за 20 години управляващата партия на средата на мандата си има силна подкрепа от народа, а БСП-то си заминава и неможе да го приеме-факт

2011.11.18 | 14:01

39
На тия червени боклуци, трябва да им "касират" всички банкови сметки и в България и в АВСТРИЯ и в Швейцария и да ги обявят извън закона.
j

2011.11.18 | 14:01

40
Abe malkiq q si gledai onaq rabota da ne padne. Da ne ti kasiram jena ti i maika tid
ММ-7

2011.11.18 | 14:00

38
От повечето коментари-които прочетох разбрах,че действително в България имало много глупаци и психопати.Такива глупости се пишат тук - сякаш се намираме в една постоянна лудница.Дават се просташки оценки и квалификации,поднасят се интриги,оплюват се политици и партии и накрая се ронят крокодилски сълзи... Момченца не разбрахте ли,че вместо с ПОЛИТИКА - по-полезно е за вас да се занимавате с МОТИКА.............
поп

2011.11.18 | 14:00

36
Бойко ,го очаква съдбата на Симеончо .Бг стана полицеиска държава.
арки

2011.11.18 | 14:00

37
Ами кажи за коя партия да гласуваме като си толкова умен, която като дойде на власт ще закрие полицията-аз пръв ще отида да гласувам!!!
faffaf

2011.11.18 | 14:00

35
Добре бе - тия тъпи ли са, какво са?! Нали Доган излезе и каза, че е заповядал на неговите да драскат по няколко пъти в бюлетините за президент, за да "не станело фал"!!! Турско-комунистическа му работа - сливайте си партиите и у`ево да ви няма!!!

2011.11.18 | 14:00

34
ДПС и БСП, начело с Първанов, тръгвали на щурм срещу управлението на ГЕРБ. Изгубили около 1 млрд. за две години. Нов заговор заплашва да дестабилизира страната. 400 000 гласа предлагал за продан лидерът на ДПС Ахмед Доган по време на политическите совалки в последните дни преди балотажа на 30 октомври. Според ДПС толкова бюлетини с кръстчета за Ивайло Калфин щели да осигурят короноването му на „Дондуков” 2. Това съобщиха за „Торнадо” източници от „Позитано” 20 и площад „Гарибалди”. В сметките на депесарите обаче влизало условието сегашният лидер на БСП Сергей Станишев да замине на почетна длъжност в Партията на европейските социалисти (ПЕС), а мястото му да заеме сегашният държавен глава Георги Първанов. През пролетта БСП и ДПС щели да атакуват кабинета „Борисов” с компромати до всички инстанции на ЕС и Вашингтон. Двете политически сили нямало да търсят трети съюзник, защото имали намерение да съставят сами кабинет и да разпределят властта в съотношение 2:1. Планът „Пролетта на недоволството 2012” щял да се реализира дори Плевнелиев да успее да пребори Калфин за президентския пост. Лидерите на ДПС и БСП били категорични, че повече не можели да търпят управлението на ГЕРБ, защото финансовите им загуби растели всеки ден. Те се изчислявали на около 1 млрд. лв. за последните 2 години от пропуснати вземания. Първият разговор за обсъждане на съвместни действия се провел миналата събота, в деня за размисъл, в резиденция „Бояна”. Ръководството на ГЕРБ обаче било в течение на тайните договорки. Във всички местни организации е обявена тотална мобилизация. В партията на Борисов се шегували, че се задавал изключително патриотичен вот в неделя. Паролата била възрожденският химн „Стани, стани, юнак балкански”. От щаба на Росен Плевнелиев и Маргарита Попова се надявали, че договорките между ДПС и БСП ще изкарат и негласувалите на първия тур да отидат до урните. Българино - ще допуснем ли пак турчин да "разпределе парите ни" ,както направи Доган в Тройната ограбителница?????????
мишо

2011.11.18 | 13:59

33
Да много му се иска, но недействителните бюлетини са начин на протест, и на много от тях си пишеше, бях в комисия, но някой политици предпочитат удобни за тях версии и да говорят друго!
фактите

2011.10.29 | 21:17

32
Деветима наблюдатели за изборите от Германия са установили нарушения, които според тях, налагат касиране на изборите в България и провеждането на нови. Това се казва в съобщение от Българския център за зелена икономика, по чиято покана са пристигнали наблюдателите. Наблюдатели от Дания също вече констатираха сериозни проблеми на вота в неделя (виж тук). “Такъв хаос и такива нарушения никога не сме виждали. И нямаше да може да си представим, че съществуват в Европа. Наистина е трудно да проумее човек, че демокрацията може да бъде разбирана по този начин”, е личният коментар на наблюдателите, пише в съобщението.
джъдж

2011.10.28 | 14:33

21
Извинете колега ,ама какъв е този "Български център за зелена икономика" и с какво право кани чужди наблюдатели на български избори ,кой ги е упълномощил и доколко е легитимно тяхното мнение ? Отговорете си само на този въпрос и после коментирайте. Аман от чуждопоклонници - като са от Германия и от Дания ,да не са светци.
eskimos

2011.10.28 | 06:13

7
kolko nabludateli ot vsi4ki cvetove na d1gata iska6 da ti dokaram ot mars naprimer,koito 6te govorqt tova,koeto im kaja?dori i na bg!estestveno sled s1otvetnoto zapla6tane...
змията умира и хапе многооооо

2011.10.28 | 06:11

6
Изпаднал в делериум Станишев в момента сипе закани ,заплахи и реве като вдовица за ... при Бареков.Дори немогат да губят достойно!Такъв страх ги тресе какво ще последва ,ако нямат зад гърба си някой да ги прикрива ,че са готови на всичко.Българино ,ако наистина искаш да видиш всички тия измекяри ,които 20 години само крадат ,а нас оставиха да вегетираме излез и им покажи ,че не си глупав и необразован!Сега ще се разбере всъщност кой наистина иска България да се промени и да заживеем нормално.Всъщност истинския преход е сега и затова ни е трудно!Да не допуснем отново Доган да си развява байрака!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини