Двама български шофьори скрили в тайници големи количества цигари за Германия (снимки)

  • 03 юли 2015 15:05

  • 2896
  • 1
Двама български шофьори скрили в тайници големи количества цигари за Германия (снимки)
© Агенция "Митници"

Русенски митничари са разкрили превозни средства със специално пригодени тайници, които транспортират цигари в търговски количества за Германия. Това съобщиха от митницата.

Само за ден, с помощта на рентгеновите системи, митничарите на ГКПП "Дунав мост" са засекли два идентични случая в два товарни автомобила. Трафикантите опитали да пренесат общо 2300 кутии цигари от различни марки, всичките с акцизен бандерол.

В първия случай возилото било с великотърновска регистрация. В хода на проверката митничарите открили изграден тайник с широчина метър и с дължина два метра. От него били извадени 1650 кутии с цигари. Във втория случай шофьорът пътувал с микробус със силистренска регистрация.

В специално изграден тайник били открити 650 кутии цигари. От русенската митница съобщиха, че на двамата водачи на превозни средства са съставени актове, тъй като липсвал опростен придружителен документ, а заради тайниците в превозните средства ще им бъде наложена и санкция в размер на 1000 лева за всеки от тях.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2896 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
vankata1002

2015.07.16 | 14:34

1
сигурно в същото време са минали 2 тира с незаконни цигари а тези с тайниците са за привличане на вниманието

Добави коментар

Водещи новини