Внезапно почина една от най-колоритните личности в Бургас

  • 29 май 2024 12:00

  • 5902
  • 1
Внезапно почина една от най-колоритните личности в Бургас
© pixabay

Инфаркт е покосил най-известния морж, който се къпеше всеки ден с усмивка и песен в морето на Северния плаж, пише "Флагман".

Бургас загуби потресаващо внезапно една от най-колоритните личности сред нашите съвременници. Инфаркт е покосил преди дни Васко Бенсъна, който последните десетилетия смелчаците можеха да намерят при всеки изгрев слънце в морето на Северния плаж.

Той бе най-известният морж и посрещаше изгрева всеки ден с усмивка и песен, дори и в най-студената зима.

Всъщност става дума за големия бохем Васил Сотиров, известен не само като виден бургазлия сред музикантите, но и човек с голямо сърце – влюбен в музиката, в красивите жени, но в сърцето му до последния му ден бе морето.

Васко Бенсъна си отиде на 70 години, оставайки в душата си дете. Той бе основател на рок група, която обикаля и изнася концерти не само у нас, но и в цяла Западна Европа, докато България все още бе в соцлагера.

Внезапно почина главният редактор на "24 часа" Борислав Зюмбюлев

„Обичаме те, ще липсваш на всички. Морето осиротя“, написа късно снощи Ваклин Стойновски. До сутринта фейсбук профилът на Васко Бенсъна преля от съболезнования на бургазлии, за които той придаваше истински колорит, раздавайки щедро от голямото си сърце.

Соло изпълнението на китара, което публикуваме, е от дома му и е доказателство за непреходния му талант на голям музикант .

А откъсът от последното му видео с първото юлско утро нека бъде в памет на момчето, което всяка заран говореше с морето.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
5902 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.29 | 15:47

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини