Министър Николов поиска оставките на ръководството на "Ел Би Булгарикум"

  • 29 май 2024 12:28

  • 1728
  • 1
Министър Николов поиска оставките на ръководството на "Ел Би Булгарикум"
© Министерство на икономиката

Министърът на икономиката и индустрията д-р Петко НиколовПетко НиколовПетко Николов е назначен за министър на икономиката и индустрията в служебния кабинет с проведе среща със служители на дружеството „Ел Би Булгарикум“ ЕАД, които предприеха протестни действия от вчера.

На нея присъстваха още ръководството на предприятието и представители на синдикалните организации. По време на срещата бяха изтъкнати натрупани редица проблеми и бяха поставени искания за увеличение на основните заплати, за предоставяне на специализирано работно облекло, за спазване на условията на труд и на графиците при сумирано изчисляване на работното време и други. Подчертан бе нарушеният диалог между работниците и ръководството на предприятието.

От страна на служителите бе сигнализирано още за голямо количество натрупана готова продукция, която има риск да не бъде реализирана на пазара. 

Делян Пеевски: Министърът на икономиката да опази от умишлен фалит “Ел Би Булгарикум"

На срещата д-р Петко НиколовПетко НиколовПетко Николов е назначен за министър на икономиката и индустрията в служебния кабинет с поиска оставките на цялото ръководството на „Ел Би Булгарикум“ и разпореди на Държавната консолидационна компания (ДКК), която е принципал на дружеството, да предприемат необходимите действия за спешна смяна и вписване на нов борд. Икономическият министър указа на ДКК и на новия състав на предприятието да разработят условия, при които в максимално кратки срокове да се работи за увеличаване на заплатите с до 30%. Също така д-р Петко НиколовПетко НиколовПетко Николов е назначен за министър на икономиката и индустрията в служебния кабинет с разпореди да бъдат разгледани всички възможности за модернизация на „Ел Би Булгарикум“ и да бъдат осигурени нормални условия на труд, като бъдат изпълнени предписанията на Инспекцията по труда.

Министърът подчерта стратегическото значение на „Ел би Булгарикум“ за българската млекопреработвателна промишленост и бе категоричен, че е необходимо възстановяване на социалния диалог между работниците и ръководството на дружеството и гарантиране на устойчивото развитие на предприятието, съобщиха от пресцентъра на министерството на икономиката.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1728 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.29 | 15:47

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини