Приказен трамвай тръгва от днес по линия №10

  • 29 май 2024 12:13

  • 510
  • 1
Приказен трамвай тръгва от днес по линия №10
© Булфото

По трамвайна линия 10 от днес ще тръгне един приказен трамвай, нарисуван от децата от 51 средно училище „Елисавета Багряна“, като част от съвместния проект „Разкажи ми приказка“.

Това съобщи пред журналисти изпълнителният директор на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) Димитър Дилчев на „Спирка на азбуката“ на пл. „Славейков", открита преди дни, предаде БТА. Трамваят ще се движи по линия 10 около 2-3 месеца, като се надяваме с това да внесем малко пъстрота в столицата, посочи още Дилчев. „Приказният трамвай" ще се движи по обичайното разписание, той става част от превозните средства, които всеки ден се използват, добави Дилчев. По думите му това ще е само част от поредицата инициативи, които ЦГМ ще направи с децата от 51-во училище. 

 

Изпълнителят директор обясни, че предстои една част от неугледните спирки в крайните квартали на София също да бъдат нарисувани, след като се представи и одобри проектът. Това е един от начините да направим столицата по-пъстра и градския транспорт още по-привлекателен, посочи Дилчев. 

Част от бул. „Ал. Стамболийски“ в София става пешеходен, пускат трамвай

Продължаваме и към днешна дата да работим за подобряване на услугата и коригиране на разписанията, за даване на нови възможности на гражданите, както и за закупуване на нови превозни документи на по-атрактивни цени, посочи изпълнителят директор на ЦГМ. Той изрази надежда, че градският транспорт в столицата ще се превърне в предпочитан начин за предвижване.  

 

Младите художници от 51-во училище също присъстваха на първата обиколка на „трамвая на приказките". Те разказаха, че са имали задача да изберат любима тяхна детска приказка, която да пресъздадат с рисунка. Приказките, които могат да бъдат видени са „Грозното патенце", „Лисица и щъркел", „Малкият принц" и други.  

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
510 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.29 | 15:47

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини