Плевнелиев обеща да не ходи на лов

  • 25 октомври 2011 15:58

  • 889
  • 0
Плевнелиев обеща да не ходи на лов
©

Бях министър на регионалното развитие, обикалях много из държавата. Това каза в Пловдив кандидатът за президент от ГЕРБ Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното в отговор на въпрос какво означава казаното от него, че ще бъде президент на регионалното развитие.

Плевнелиев поясни, че познава регионите, познава хората и приоритетите им, познава техните перспективи и потенциали. Всичко това, което е вършил като министър на регионалното развитие, ще бъде разширено, когато отиде в президентската институция. „Обещавам да не ходя на лов, а да ходя по регионите”, каза Плевнелиев.

„Ще се срещам с хората, ще говоря с тях, защото това е важното”, добави той. Според него - президентът е длъжен да отвори вратата на президентската институция за приоритетите на българските региони, градове и села. Президентът може да задава дневния ред на всички институции и българските граждани да имат достъп до институциите. „През последните две години това правех и ще го разширя”, каза Плевнелиев. Негови приоритети могат да бъдат и Дунавската стратегия, и стратегията за пътния сектор, и енергийната ефективност на България – санирането на жилищните сгради.

Това са все неща, които ще направят българите автоматически много по-богати, смята Плевнелиев. След това той посочи една огромна разлика между него и Калфин – Калфин е за Големия шлем, каза Плевнелиев и добави, че Големият шлем в българската енергетика не е най-важното нещо. Той няма да се случи, само защото е руски и няма да се случи на всяка цена, добави Плевнелиев. Много по-важно за него като президент е да имаме програма за саниране, защото тя ще остави в ръцете на българския гражданин половината от сметките за ток и парно.

Плевнелиев поясни още, че ако умножим със сто евро отгоре цената на българските панелки, то тогава милиони българи ще забогатеят с десетки и стотици милиарди евро, ако държавата направи програма за саниране. Ще имаме много по-хуманни градове, хората ще бъдат много по-добри комшии. По този начин Плевнелиев обоснова по-различните си приоритети от кандидата на БСП Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска, които ще бъдат зададени от президента, ако той стане такъв.

Освен това, Плевнелиев посочи и една друга голяма разлика между него и Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска – „Калфин е за това агентите на Държавна сигурност да останат из президентството и като посланици, а аз съм категорично против”, каза Плевнелиев, според когото изборът на втория тур ще бъде много лесен за хората. „Забравяме миналото и работим за една европейска достойна България”, каза Плевнелиев.

Последвайте канала на

889 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини