Кирил Йорданов: Ще пея след изборите

  • 19 октомври 2011 16:34

  • 1235
  • 0
Кирил Йорданов: Ще пея след изборите
©

Разумно е кметът Кирил Йорданов отново да управлява Варна. Надяваме се, че варненци за пореден път ще проявят разум и вкус. Това изтъкнаха представителите на интелектуалния елит на България, които дойдоха да заявят подкрепата си за кандидат-кмета на ГЕРБ Кирил Йорданов.

„Не се съмняваме, че това е добрият избор. Както ви е известно, ние сме различни творци с различни политически и други убеждения, но сме обединени от идеята и разбирането, че личността е най-важното нещо”, каза поетът, издателят и бивш шеф на БНТ Иван Гранитски.

Кирил Йорданов е доказал се човек и не бива да се прекъсва това, което е започнал да гради, смята поетесата Маргарита Петкова. "Той показа, че умее да бъде човек с всеобхватен поглед. Не знам на варненци какво повече им трябва”, каза Петкова.

„И на миналите, и на по-миналите избори подкрепих кмета, защото всички арменци във Варна го обичаме. Благодарение на него и на неговия екип дължим признаването на 24 април като ден на поклон пред милион и половина арменски жертви”, каза Хайгашот Агасян. Той реши да поздрави кандидат-кмета с много популярна арменска песен, която знаели всички арменци по света.

„Мечта ми е да попеем заедно, но си дадох дума да пея след изборите. Ще пеем след изборите, но ще го направим публично”, сподели кандидатът за четвърти управленски мандат.

Кирил Йорданов трябва да бъде преизбран, защото той въплъщава и приемствеността, и промяната, каза на свой ред проф. Васил Проданов, дългогодишен директор на Института за философски изследвания към БАН.

Композиторът и виртуоз-изпълнител Ценко Минкин призова кандидата-кмета и през четвъртия си мандат да съхрани емблематичните за Варна събития като балетния конкурс и фестивала „Варненско лято”. „Тъй като, както знаете, София три месеца става провинция на Варна, моето благопожелание е винаги да се чувстваме свободни в свободен град”, изтъкна Минкин.

Актьорът Стефан Мавродиев, който е родом от Варна, изрази задоволство от развитието на града. Той не пропусна и да се пошегува, като каза, че „българинът не знае какво иска, но силно го иска”.

Неговият колега Вели Чаушев се обърна към кандидат-кмета, като посочи, че винаги трябва да има Дон Кихот, който да носи свободата на върха на копието. Проф. Анна Недялкова, ректор на Варненския свободен университет, пък удостои Кирил Йорданов и водача на листата на ГЕРБ Николай Апостолов с плакети за приноса им към учебното заведение. „И като областен управител, и като депутат, и като кмет винаги е бил много близо до университета и се е отнасял с голямо разбиране. Много от трънливите пътища сме ги вървели заедно”, разкри проф. Недялкова.

Последвайте канала на

1235 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини