Плевнелиев: България има нужда от силна външна политика

  • 10 октомври 2011 16:00

  • 1294
  • 7
Плевнелиев: България има нужда от силна външна политика
© Интернет

Кандидатът на ГЕРБ за президент Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното е против провеждането на референдум за АЕЦ „Белене”.

Той обаче би подкрепил референдум например за бъдещето на ядрената енергетика или икономическата политика. Това обясни Плевнелиев на среща със синдикалисти в КНСБ, в която участва и кандидатът на ГЕРБ за вицепрезидент Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на.

Според Плевнелиев строителството на АЕЦ "Белене" е работа на изпълнителната власт, която трябва да прегледа всички аспекти на този проект. Референдумът като инструмент е „ядреното оръжие на демокрацията”, каза той.

Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното посочи, че в практиката му на работодател интересите на хората, работили с него, винаги са били на преден план и разказа за първата си година в Германия, време, в което е нощувал в колата си, за да има пари да плаща за квартирите на работниците си. Пред КНСБ заяви, че и занапред ще следва този подход.

Според кандидата за държавен глава - България има нужда от много по-силна външна политика, ориентирана към икономиката.

Външната политика трябва да бъде огледало на интересите на страната. Според Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното истинската външна политика се прави не чрез изолация, а чрез свързаност.

„Президентът може да се бори за инвестиции. В момента на българските предприятия им е трудно да създават работни места, затова България трябва да има активна позиция към инвестиции. По отношение на участието на България в Пакта „Евро плюс” Плевнелиев посочи, че България не трябва да стои зад събитията в Европа, а трябва активно да участва в тях.

По отношение на използването на президентското правомощие да налага вето, кандидатът за президент на ПП ГЕРБ заяви, че това не е инструмент да се пречи на някой, целта на ветото е да се добавят повече аргументи и повече смисъл.

Кандидатът за вицепрезидент Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на обяви пред КНСБ намерението на кандидат-президентската двойка на ГЕРБ за създаване на фонд за иновации, който да подпомага младите и талантливи българи да се реализират успешно. Попова заяви категорична подкрепа за инициативата за отговорно родителство, подета от обществения женски парламент с лидер Янка Такева. Като министър на правосъдието поставих акцент в работата по закрилата на най-беззащитните, сред които са малолетните и непълнолетните, вече изработихме Концепция за детското правосъдие, припомни Попова.

Тя се ангажира, че с особена настойчивост и в качеството на вицепрезидент ще активира рецепторите на институциите и на обществото за повече грижа и отговорност към децата. Отношението към децата е показателно за отношението към всички български избиратели и затова дълбоко вярвам, че ще ви се доверят, подчерта Янка Такева.

Последвайте канала на

1294 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2011.10.12 | 00:17

7
МОЯТ президент не е пряк ПОТОМЪК на НОМЕНКЛАТУРАТА на БКП ! МОЯТ президент не е бивш първи секретар на ОК на ДКМС ! МОЯТ президент не е любимото момче на който и да било БКП гаулайтер ( от рода на Лазар Причкапов) ! МОЯТ президент не е ГЪЗОЛИЗНИК, целувал задника на Масларова, за да прави НЕЗАКОННО бизнес кариера! МОЯТ президент не е ограбвал труда на работниците си и не е водил двойно счетоводство,за което по заслуги е получил „ черен печат” да не прлеминава границата на европейска държава МОЯТ президент не е МОШЕНИК завлачил с измами чуждестранните си партньори! МОЯТ президент не събаря къщите на беззащитни старци ,а не пипа дворците на мутрите! МОЯТ президент няма НЕЗАКОННА КЪЩА на морето ! МОЯТ президент не е ЛЪЖЕЦЪТ , който афишираше, че няма амбиции в политиката,докато тайно е снимал предизборния си клип ! МОЯТ президент не бяга като лалугер от предизборни дебати ; МОЯТ президент не е страхливец и не повтаря като развалена грамофонна плоча чужди "мисли" МОЯТ президент не е ПУДЕЛ мяукащ покрай по-силния , но по-глупавия ! МОЯТ президент не е СЪУЧАСТНИК В ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА на МИЛИЦИОНЕРИТЕ ! МОЯТ президент не е УКРИВАТЕЛ и СЪУЧАСТНИК на мутрите ! МОЯТ президент не е БЕЗЛИЧНА шматка в панталони ! МОЯТ президент не е МАЛОУМЕН привърженик на ГЕРБ ! МОЯТ ПРЕЗИДЕНТ НЕ Е РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ !!!
АБВ

2011.10.12 | 00:17

6
Казал разсилния :)))

2011.10.11 | 20:50

5
Росен Плевелев е едно гербарско леке или сопол, каквото той предпочита! Един "мозъчен" тръст от платени психо-шамани му пишат думичките и статийките като тука, докато "титулярът" е тъп като КУХА ЛЕЙКА, и така си и гледа - аха да заговори с човешки глас!
Кик

2011.10.11 | 20:50

4
Външна политика ли? А бе вие малоумни ли сте господа кандидат президенти??? Имаш нужда от добра външна политика едва когато във вътрешната всичко ти е наред. Вас има кой да ви пази нали???? А горкият полицай кой да го опази, докато работи? ИЛИ ДА ГЪЛТА БОЛКОУСПОКОЯВАЩИ ПРЕДИ ДА ПОЧНЕ РАБОТА???? ЗА ДА МОЖЕ ДА НОСИ НА БОЙ И ХАПАНЕ И ЩИПАНЕ ПО ДУПЕТО. А българският фермер как да си опази продукцията?? Или и той всяка вечер преди лягане да пие болкоуспокояващи, за да може когато дойдат да ну крадат в имота и той каже нещо- да не го боли много като го ритат в главата до припадък? Не ви интересува нали? Вие сте си в София. НСО ви охранява и всички други обикновени селяндури да го духат нали? Искаме оръжие и право да го използваме в имотите си и в случай на нападение извън имот дори. След като не позволявате дори на полицаите да пазят себе си по време на работа.

2011.10.11 | 20:50

3
А бе какви инвестиции в държава без закон и правосъдие? Кой луд инвеститор ще дойде да го окрадат работниците му и той да не може да им потърси отговорност?
н

2011.10.11 | 20:50

2
ПЛЕВНЕЛИЕВ Става Само За Сервитьор !
AJ4A

2011.10.11 | 20:50

1
Тогава да се беше кандидатирал за министър на външните работи или за председател на комисията по външна политика в Народното събрание! Не че ставаш и за там, ама при теб е в пълна сила максимата "колкото по-малко постове за теб и такави като теб, толкова повече лъчи надежда за светло бъдеще на България"!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини