Маргарита Попова: Трябваше да бъдем по - ясни за Катуница

  • 08 октомври 2011 12:37

  • 1617
  • 6
Маргарита Попова: Трябваше да бъдем по - ясни за Катуница
© Булфото

Консултативният съвет по национална сигурност трябва да работи превантивно, а не да обсъжда мерки след събитията като в случая с Катуница.

Това заяви в предаването „Седмицата" на Дарик радио кандидатът на ГЕРБ за вицепрезидент Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на.

Трябваше да бъдем по-ясни, по-настойчиви и повече пъти да повторим нашата непогрешна позиция по случая "Катуница" - а именно, че случаят започна като криминален инцидент, обаче след това политически субекти и партии го яхнаха, политизираха и създадоха етническо напрежение, допълни тя.

Ние излязохме с едно много кратко становище, че не трябва да се политизира въпроса, всички институции трябва да работят, за да няма етническо напрежение и че това е криминален случай. Трябваше да повторим по-ясно тази позиция, която е правилна и до ден днешен. Трябваше да обърнем внимание на младите хора, които в най-първия момент, най-малките излязоха да протестират и не бяха яхнати от политическата вълна, те излязоха да протестират емоционално, посочи Попова.

Кандидатът за вицепрезидент на ГЕРБ заяви, че актът на помилване трябва да бъде публичен и открит. Помилвайки, държавният глава не може да поставя под въпрос равенството, нито може да поправя влезли в сила присъди, а да приложи човешка милост заради настъпили в последствие обстоятелства, каза още Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1617 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
...

2011.10.09 | 16:09

6
Така е в държавата Катуница... Свежата кръв на младите и кадърните изтича навън. Кръвта на пенсионерите изтича заедно с последните им спестявания. Кръвта на потребителите на ток, парно, вода и газ - в джобовете на монополистите. А тази на унизените и отвратените от всичко това отдавна е заприличала на грозен съсирек от тихо недоволство, мълчалив бунт и овчедушно търпение. България кърви, а вечно правоимащите с вампирско настървение преразпределят ли, преразпределят територии, средства и влияния. Но момент! Нали идат избори и някой трябва да сложи етикета „етнически мир” върху последната останала кръвна банка! После следват само пронизителната аларма и непрекъснатата линия върху медицинския монитор... България кърви! Пука ли му на някого?
vanko76

2011.10.09 | 12:39

3
Няма да гласувам за тия двамата,защото има данни за Плевнелиев,че е замесен в доста далавери и корупция.
?

2011.10.09 | 12:39

5
a ima li nyakoi koito ne e zamesen v dalaverki ot nas obiknovenite grajdani?Koito ne e daval ne6ti4ko za da si uredi po-byrzo i v svoia polza ne6to?
говеда

2011.10.09 | 12:39

4
Светльо Витков президент -тия плевели ,болени и прочие са за под ножа
niki

2011.10.09 | 12:39

2
ne glasuvaite za tia , vijte gi gerbajiite kakvo pravqt , pazqt ciganite prestapnicite, takiva hora li iskate da ni upravlqvat, glasuvaite za ataka
3

2011.10.08 | 14:17

1
W WW.ORIGINALNI.BE - - - ЗАКУПИ оригинална футболна тениска ПРИ НАС - сезон 2011/2012!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини