Миков: Няма да участваме в скрита подялба на властта (видео+снимки)

  • 05 октомври 2014 23:10

  • 3680
  • 2
Миков: Няма да участваме в скрита подялба на властта (видео+снимки)
© Булфото

Искам да благодаря на всички български граждани, защото демокрацията означава участие. Искам да благодаря и на всички, които подкрепиха платформата на БСП лява България, както и на всички наши активисти, които участваха в кампанията ни. Това каза на пресконференция в НДК лидерът на БСП Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно.

Все още не е ясно колко политически партии влизат в 43-то Народно събрание, но е ясно, че то ще бъде силно фрагментирано. Все още се задава въпроса ще влезе ли БСП в коалиция за съставяне на правителство. Избирателите ни отредиха мястото на опозиция в този парламент. Ще бъдем конструктивна и лоялна опозиция, която ще подкрепя всички националноотговорни за българските граждани решения в законодателството, заяви Миков. Много пъти сме плащали политическа цена за решенията и действията си, но няма цена, на която да измениш на избирателите си, подчерта той.

Трябва да видим как ще започнат разговорите за съставяне на правителство. Отговорността за тези разговори е на победителите - ГЕРБ, и използвам случая да ги поздравя за победата, посочи лидерът на БСП.

Ще участваме в разговори по национални приоритети, но не може да става дума за скрити разговори за подялба на властта. За нас най-важно е да останем автентичните представители на лява България, подчерта той.

По думите му причините за изборната загуба на БСП са както вътрешнопартийни, така и извън партията. Що се отнася до процентите, това не е тенденция, но е оценка - за участието ни в предишното управление, включително и за отношенията ни с мандатоносителя, подчерта Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно.

Миков заяви, че сегашната политическа криза се корени в наложената преди няколко години от ГЕРБ тип политика на "атрактивно поведение". Сега берем плодовете от посятото, заяви Миков.

Трудно се постига стабилност, когато не се отстъпва. Нека всички да преспиват и да гледат резултатите, каза в отговор на въпрос Миков. Нови избори няма да се отразят добре на страната, прогнозира той.

В БСП има съзнание за необходими промени. Взаимоотношенията с АБВ, ако е парламентарно представена, ще се определят от  нейното място в НС, поясни Миков. Резултатите от вота днес не са тенденция, а донякъде оценка за участието ни в предишния мандат и отношенията с партньора ни, посочи председателят на БСП.  Участвахме отговорно в тежко управление с ясното съзнание,  че отсъствието на парламентарно мнозинство е тежка отговорност.  Но искахме да постигнем онези неща, които смятаме, че са лява  политика по отношение на възрастни, майки с деца, млади хора. Ние носим отговорност, това са резултатите тази вечер, каза още Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно.

БСП не се разпада. БСП-Лява България има сериозна амбиция да е автентичен представител на левите хора, подчерта Миков. Нямам притеснения за разпада. Много дейци са излезли от БСП, но това е богатството на политическия плурализъм, допълни още той.

Поставянето на етикет на една партия не може изцяло да разкрие политиката, която предлага на гражданите. Сега се засили националистическият вот. Над това трябва всички да се замислят, посочи председателят на БСП.  Някои другари се увлякоха и акцентът на кампанията на места се изгуби. Страдаха, боледуваха, състезаваха се по между си и изпуснаха главната цел на кампанията, анализира още Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно.

Раздробен е авторитетът на институциите и това показа фарагментацията на вота, смята председателят на БСП.  БСП излезе с тежки поражения от последното управление, коментира Миков.

Още снимки вижте тук

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3680 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.10.06 | 06:54

2
HA NAZDRAVE ; da vzema rozkata stapana az s akordionana ,i ako ima jeni kato maia E kupon .taka ia karame vece okolo 70 gn. E za zdavite zdrave za bolnite toiaga i......

2014.10.06 | 06:50

1
Та вашата партия не прояви никаква инициатива на тези избори,сякъш предварително бе решено и си знаехте,че ще сте опозиция.В името на страната всичко може,щом на реформаторите не им достигат гласовете за участие с ГЕРБ,кой да управлява,ДПС ли?Помислете си отново.Друг е въпроса,че предстои тежко управление.Няма начин,трябва да се разберете някак си и да управлявате.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини