Миков: АБВ целят да създадат вътрешни противоречия в БСП

  • 20 януари 2015 15:23

  • 1922
  • 4
Миков: АБВ целят да създадат вътрешни противоречия в БСП
©

Въпросът за възможните партньорства на местните избори все още не е на дневен ред, но на първо място ще започнем разговорите с  нашите партньори от "БСП-Лява България".

Това заяви председателят на БСП Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно слез заседание на партийното ръководство по повод т.нар. протегната ръка от председателя на АБВ Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в. За нас очевидно става въпрос за декларативно изявление, чиято цел е да създаде допълнителни вътрешни противоречия в БСП, коментира лидерът на социалистите. Според Миков много трудно биха се постигнали политически партньорства с партия, която участва в дясно управление и най-вече гласува за десни мерки, защото това би било крайно безпринципно.  "Моментът е твърде ранен, за да се говори за коалиции. Разбира се, по никакъв начин не бива да се игнорира "Движение 21", каза още в отговор на въпрос лидерът на БСП. Социалистите ще търсят конкретни партньорства в местните избори, но това ще стане на база на решения на нейните органи, а не с изявления на един или друг неин представител, коментира Миков. Той добави, че партнирането не е абстрактен въпрос и той ще възникне някъде в началото на есента, когато се подреждат листите за общински съветници.

Относно думите на премиера пред женската организация на ГЕРБ, Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно коментира, че харесва идеята на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г дама да бъде президент на България. Според него обаче има доста време до президентските избори и припряният интерес по тази тема подменя други важни и по-актуални теми. Относно "засилената външнополитическа активност" у нас в последната седмица, Миков коментира, че очевидно става въпрос за "наградно посещение" в България на държавния секретар на САЩ по повод спирането на трите големи инфраструктурни проекта.

БСП замисля национален форум-дискусия по проблемите на бежанския поток, която да се състои в някоя гранична община, най-вероятно в Харманли. От партията вече поискаха премиерът лично да поеме координацията на институциите по темата и очакват президентът също да се произнесе по въпроса с бежанците. От БСП изразиха и тревога от прогнозата на Европейската банка за развитие за икономическата ситуация в България и коригирането надолу на прогнозния ръст на БВП. Относно предложената съдебна реформа, Миков коментира, че по отношение на съдебната власт вътре в управляващата коалиция се оказва, че има сблъсък и спорове.

Последвайте канала на

БТА
1922 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ИВАН

2015.03.21 | 21:22

4
много са противниците на левицата --- богаташи на гърба на народа , лумпени които се продават и стари капиталисти...И СЛУГИТЕ ОТ ИНТЕРНЕТ ,МЕДИИ ..

2015.03.21 | 21:10

3
Ами то както се очертава,май вие ще сте следващите управляващи с още някоя партия.Натам вървят нещата.

2015.03.21 | 21:09

2
Поне още 10 години ги забрави, тия всички са за затвора.
stoiko

2015.03.21 | 21:09

1
Dano da e taka dr.Mikov.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини