Местан: ДПС е трета политическа сила и без автобуси (галерия+видео)

  • 26 май 2014 00:26

  • 2837
  • 5
Местан: ДПС е трета политическа сила и без автобуси (галерия+видео)
©

Има два абсолютно неоспорими критерия за това дали резултатът на една политическа сила може да се определи като успех. „Първият – резултатът да се сравни с този на последните европейски избори. ДПС увеличава резултата си в сравнение с 2009 г. Вторият още по-неоспорим критерии, който определям като абсолютен, е сравнението с резултата спрямо последните парламентарни избори. Това каза лидерът на ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в в пресконференция след края на Евроизбори 2014.

Сравнително толерантният език, прави положително впечатление в тази кампания. Ние се ангажирахме да водим толерантна кампания. Не отговорихме на провокациите. Нашата сила извира от нашата толерантност. Тази вечер трябва да благодаря на нашите структури и избиратели, обяви Местан.

Анализът показва, че ДПС е една от най-младите партии в България, смята Местан.

Лидерът на ДПС обеща, че ще бъдат предпазливи в анализа си. "ДПС е единствената политическа сила, която не губи нищо от резултата си през месец май, обратното, може да се окаже, че сме единствената политическа сила, която запазва резултата си и даже го надгражда. Това няма да ни главозамае, защото дори, когато печелиш не се нае какво губиш. Въпрос на политическа зрялост е как ще се отнесем към успеха си", заяви Местан.

Въпрос на зрялост и политическа култура е как другите ще се отнесат към резултата на ДПС. Какво още трябва да направим, за да бъдем припознати като най-последователната евроатлантическа партия на България? Въпрос на време е и да заслужим това признание. Знам, че повече се интересувате какво ще е вътрешнопартийното отражение след този вот. Няма да има такова отражение, така Местан отново затвърди подкрепата за правителството.

ГЕРБ отново са първа политическа сила, за което ги поздравявам. Те бяха такива и след последните парламентарни избори. Политиката не винаги е въпрос на аритметика. Тя има нужда от един малко по-прецизен анализ на резултатите от евровота. Местан увери, че ДПС ще се бори за всеки български глас в чужбина.

Този вот на ДПС от 400 000 гласа е без гласовете от чужбина. Надявам се митът за някакви автобуси да сме го погребали. ДПС е трета политическа сила и без автобуси, коментира лидерът на ДПС.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2837 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Osman

2014.05.26 | 16:14

5
така е, Булгаристан е била Турска и отново ще бъде, само че по мирен начин. Афирим

2014.05.26 | 16:14

4
Дека е апостола БОЛЕН????

2014.05.26 | 16:14

3
I kakvo stana ??? Nikoi niama obsto s avtobusi, mikobusi i t.n.t. ???
OSMANE

2014.05.26 | 16:14

2
Ne se pravi na INTERESEN, zastoto si Bulgarski trol.
Ще има други избори

2014.05.26 | 16:14

1
дпс купи циганите,бсп миньорите и се закрепиха отново!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини