Обединена българска левица обърка възрастния електорат, обяви Райчев (обновена)

  • 25 май 2014 19:47

  • 2757
  • 2
Обединена българска левица обърка възрастния електорат, обяви Райчев (обновена)
©

Всичко, което говорим е при положение, че РБ влизат. Може да се окаже, че те не са и това е друга картина.

Така социологът Андрей Райчев коментира в ефира на бТВ първоначалните резултати от евроизборите, които сочат значителна преднина на ГЕРБ.

Има прекрасно представяне на ГЕРБ и на партията на Бареков. Борисов разви своя потенциал, а Бареков направи нечувана стъпка, по думите на Райчев.

Има колапс според него. За първи път виждаме неявяване на БСП спрямо изказаните намерения. Никоя агенция не предвиждаше нещо подобно, отбеляза социологът.

По неговите думи БСП е преживяла поражение по 3 причини - заради Украйна със своята проевропейска позиция; сблъсъка АБВ-БСП; Обединена българска левица, която е получила 3%.
„Според мен хората са се объркали. Те не са успели да обяснят на по-възрастния електорат, с извинение, че това не е БСП“, заяви Андрей Райчев.

Има няколко явно губещи. Освен колабиралата БСП, формацията на г-н Първанов и двете националистически формации. Големият политически въпрос е какъв е големият политически резултат на тези избори, допълни социологът.

Ситуацията е патова не защото БСП е слаба, а че на мястото на Атака стои Бареков. Въпросът е ще има ли нови избори. Отговорът според мен е до една година, от които 80% - за още наесен, категоричен бе Райчев.

Според Маргарита Михнева всички социолози са се изложили. Това е погром на БСП, по думите на журналистката. „Кой е Николай БарековНиколай Бареков Николай Тихомиров Бареков е роден на 16 октомври 1972 година в град Пловдив, България. Завършва? Как така стана така, че това момче, което толкова много подценяваха, спечели 11%?“, недоумява тя.

Антоанета Цонева от Институт за развитие на публичната среда също се включи с коментар, че резултатът, който е постигнал Бареков, е абсолютно ГМО.
„За нас е интересно този политически проект откъде взима пари? Могат ли да се печелят избори в България без финансови лимити“, попита тя. Зад него стои ключов финансов ресурс, категоричен е експертът.

Признайте, че се провалихте като агенция, се обърна тя към Андрей Райчев. Вие давахте близо 10% преднина на БСП, винаги давате преднина на БСП, по думите й.

Последвайте канала на

2757 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.06.04 | 09:40

2
А бе Райчев, преди два дни говореше друго бе момче. Как така се отмятате, вие достойнство има те ли? Вие социолозите трябва да се махнете от сцената, защото се компрометирах те. Бъдете достойни, или не?

2014.06.04 | 09:40

1
Пелтекът от партийната агенция ,,Кънчовците", поредна невярна прогноза с обяснения закакво е станала невярна! Сега връщай парите!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини