БСП бави евролистата до 15 март

  • 03 март 2014 08:06

  • 1493
  • 4
БСП бави евролистата до 15 март
© Булфото

БСП ще обяви червената листа с кандидати за евродепутати най-рано на 15 март, информира "Труд". На тази дата се планира пленумът на партията да одобри списъка със социалисти, които ще се борят за постове в Страсбург, пише „Труд“.

Макар вече да даде заявка, че листата ще бъде ясна след конгреса на Партията на европейските социалисти (ПЕС) в Рим, соцлидерът Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на още не е съобщил на хората си дали ще е водач. На сбирката с левите в Европа той намекна, че много лидери ще оглавят списъците в своите страни и даде примери с няколко имена, но не и със своето. Според запознати дори и да води листата, Станишев няма намерение да се мести в Брюксел.
Ако соцлидерът се откаже, списъкът най-вероятно ще бъде оглавен от Илияна Йотова. На следващите избираеми места ще бъдат зам.-шефът на БСП Георги Пирински и депутатът от гражданската квота Петър Курумбашев.

Кандидатите на БСП за европарламента ще трябва да обикалят от врата на врата, за да разясняват лично на хората как ПЕС ще промени Европа, ако спечели изборите. Двигател на тази трансформация ще бъде Мартин ШулцМартин Шулц Мартин Шулц – германски политик, председател на Европейския парламент Мартин Шулц е роден, който официално бе издигнат за кандидат на социалистите за президент на Европейската комисия (ЕК). По време на кампанията той ще дойде в България, както и Станишев ще обикаля всички страни членки.

Социалистите ще бъдат изправени пред две предизвикателства. Първото - да убедят хората, че в Европейският съюз е време за изход от доминацията на консерваторите. И второто - да докажат, че националистите не са алтернатива.

След конгреса в българската левица се пусна майтап, че на хората могат да се подаряват не само тениски, но и червени вратовръзки - подобни на тези, които Станишев и Шулц носеха на конгреса. Идеята бе отхвърлена.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1493 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.03.06 | 13:47

3
Този на снимката е вожда на руската пета колона в България.

2014.03.06 | 13:47

4
Е ПА ГОЛЯМ ПЕДЕРУГА СА СИ ИЗБРАЛИ РУСНАЦИТЕ,ДА ГИ ПРЕДСТАВЯ :) :) :)
БОЗДУГАН

2014.03.06 | 13:45

1
ВИДЯХМЕ ви какви сте нищожества ВСИЧКИТЕ ! ЗАТОВА НИКАКВИ ГЕРБ - ета , герберастки тиквета , АБВ-та , БПС-та ,ДПС-та турчета , дудучета - петровчета и разни други ХЮМНЕТА ! САМО АТАКААААААА ! ВОЛЕН - ПРЕМИЕР !!
СТАЦИОНАР КАРЛУКОВО

2014.03.06 | 13:47

2
АМА НАЛИ ТИ ПИСАХ, ЧЕ ТОЙ Е ПРЕМИЕР! ТУК Е НАШАТА КУРВА И ПРЕМИЕР.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини