Станишев: Който работи за Калфин, прави тежко партийно нарушение (обновена)

  • 19 януари 2014 16:14

  • 13953
  • 87
Станишев: Който работи за Калфин, прави тежко партийно нарушение (обновена)
© bulphoto

Предстоят европейски избори, които имат своето национално, но много по-голямо европейско измерение и значение. Знаете, БСП винаги е била партия, която е имала позиции в социалистическото движение в Европа. Това заяви по време на провеждащото се днес в Пловдив национално съвещание на БСП лидерът на партията Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, съобщиха от пресцентъра на партията.

„Това, което се случва през последните години в целия Европейски съюз, всъщност е ревизия на европейския социален модел. Негов демонтаж с мотива световната икономическа и финансова криза. Тази ревизия се дължи на това, че в цяла Европа след 2009 г, доминираха десни правителства, дясна политика на ЕП и ЕК", каза още Станишев.

По думите му тази политика се е усещала много ясно на европейско ниво и се е налагала и тук, в България. „В резултат на тази политика кризата не е решена. Тя си остава системна, остра, с безпрецедентна безработица, с огромно обедняване и раздалечаване в Европа, във всяка една страна по отделно, между бедни и богати, и в ЕС като цяло, между страните, които икономически са по-силни, по-устойчиви и страните, които са в по-тежка криза", заяви председателят на БСП.

Според него трябва да помним това, за да осъзнаем много ясно, че предстоящите европейски избори ще определят в много голяма степен на къде ще върви ЕС, каква политика ще произвежда и налага и на европейско ниво, и на страните членки.

Той припомни, че преди 3 години, когато е бил избран за временен тогава президент на ПЕС, социалистите са имали трима министър-председатели от 27. Към днешна дата са 12 от 28. По думите му това показва, че хората в Европа не приемат и не харесват тази политика на ограничения, лишения и антисоциална линия, която се провежда.

„Всъщност ние навлизаме в решаващата фаза на едно политическо противоборство, което има огромно значение и което ще намери своята развръзка и на европейските избори, и в последващото структуриране на ЕП, ЕК, избор на президент на комисията и всички останали последващи действия. Имаме всички реални шансове в тази битка социалистите да надделеят, тази битка е ожесточена във всяка една страна и тази битка ще повлияе в много висока степен и на позициите и отношението към България", категоричен бе Станишев.

Той продължи, че България винаги е била укорявана, уязвявана, винаги е била поставяне в ъгъла. „Ние, наред с общата кауза на европейските социалисти, ще се борим на тези избори за толкова силно представителство на социалисти в ЕП и за такава ЕК, че отношението към България да се промени и да можем ефективно, в партньорство с нашите приятели от социал-демократическото семейство в ЕП и комисията, да отстояваме българския национален интерес, по-достойно място на България в ЕС", завърши лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Калфин направи тежка политическа грешка. Решението му е глупаво. Това заяви Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на по повод втората евролиста, която готви АБВ. Аз съм дълбоко разочарован от решението му, призна водачът на социалистите. Всеки трябва да се определи къде е. Ако в Монтана ще работят за Калфин, това е тежко партийно нарушение, каза още Станишев.

Според Михаил Миков днес от монтанската организация искат да се изкарат "политически репресирани".

БСП не е собственост на никой. Не е на Станишев, нито на Първанов, каза лидерът на червените. Ние сме функция от доверието на избирателите.

Лидерът на БСП заяви още, че евроизборите ще са сериозно изпитание. Значението им е голямо и в България, и за Европа. Това е решаваща битка с дясната политика. Европейският вот е тест за влияние и доверие. От изборите ще зависи дали правителството ще получи сила и доверие или ще се ходи на предсрочни избори, каза Станишев.

Валери Жаблянов потвърди във връзка с Мартин Карбовски, че от всички областни управи на БСП има представители и интересът е изключително голям. Румен Петров не присъства, както и областният представител на Добрич, но това са особености, които не са от значение.

Лидерът на БСП и председател на ПЕС Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на заяви категорично, че няма намерение да бяга и да изоставя своята партия в труден момент.

"Земята ще изровя, но ще направя така, че БСП да се представи като първа политическа сила на евроизборите", заяви Станишев след националното съвещание на партията в Пловдив. Той обяви категорично, че няма да оглави евролистата.

Решението на Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска е глупаво, неясно мотивирано и е тежка политическа грешка, заяви още лидерът на БСП в коментара си пред медиите в Пловдив за формирането на листата на АБВ за евроизборите. Това действие е насочено срещу БСП, обслужва основните ни опоненти от ГЕРБ, и подкопава правителството, допълни още лидерът. Според Станишев това издава политическа шизофрения.

Той заяви, че по време на днешното съвещание не е чул изказване за подкрепа към АБВ от страна на общинските партийни съвети. Позициите им варират от необходимостта от категорични действия и мерки срещу членовете, подкрепящи АБВ, до това те да бъдат апелирани да оттеглят подкрепата си.

Тук не става дума за уставна, а за морална оценка на лидери по места. Всички тези хора са работили и работят за каузата на БСП и когато някой играе за друг отбор, среща категоричен отпор от членове на партията, заяви Станишев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
13953 87

Свързани новини

Коментари 87

Добави коментар
БСП

2015.05.27 | 16:10

87
ТОВА Е НАИ ОМРАЗНИЯТ ЧОВЕК-АФЕРАТА ХОХАГЕР-ОПОРНИ ТОЧКИ-ТУРСКАТА ПРЕГРАДКА С АГЕНТ ПАВЕЛ-НАИ УСПЕЛИЯТ КОМПРОМАТАДЖИЯ-САМО ПЪТ ПРИ ЧАУШЕСКО.
майна

2015.05.27 | 16:09

86
Ех майни, маини, как можахте да пуснете в Пловдив този гей лайномет, а? Отиде доброто име на града.

2015.05.27 | 16:09

85
Дрисльото Станишев в акция.

2015.05.27 | 16:09

84
А твоите грешки. Всъщност Станишев никога не греши, защото решенията не ги взема той.
Кристи

2014.01.30 | 17:43

83
АБВ е по-добре от БСП+ДПС
наблюдател

2014.01.30 | 11:15

79
Все тая, все едни и същи червени боклуци.
наблюдател

2014.01.30 | 17:43

82
какво значение имат думите на гейчо, червени боклуци.

2014.01.30 | 11:16

81
ЗАСРАМЕТЕ СЕ БЪЛГАРИ ..СТАНАХТЕ ЗА СРАМ ПРЕД ЦЯЛ СВЯТ

2014.01.30 | 11:15

80
С всичко това което се случва се доказва само едно че битката за изборите започна по рано.Само глупаците не разбраха че пак става дума за разпределение на баницата и че основният играч който дърпа конците го няма на сцената а командва парада от сараите си.
gigi

2014.01.22 | 23:54

78
Мисля,че тоталитарните партийци се отцепват в АБВ.

2014.01.21 | 09:34

77
GOSPODI, KAKVA PERVERZIA E TOZI STANISHEV. NE NARUSHAVAITE KOMUNISTITCHESKATA DISZIPLINA DRUGARI OT BUJLUDJA.TOI SAMIAT E PRAVEN S KOMUNISTITCHESKA DISZIPLINA I PO KOMUNISTITCESKO PORATCENIE.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини