Борисов, Кънев и Лукарски поздравиха Кунева за влизането на ДБГ в ЕНП

  • 02 юни 2015 15:12

  • 1304
  • 4
Борисов, Кънев и Лукарски поздравиха Кунева за влизането на ДБГ в ЕНП
©

Премиерът Бойко Борисов, председателят на СДС Божидар Лукарски и на ДСБ Радан Кънев отправиха поздрави до Меглена Кунева и "Движение България на гражданите" по повод гласуваното вчера в Осло членство на ДБГ в Европейската народна партия /ЕНП/, съобщиха от пресцентъра на ДБГ.

Кунева е била лично поздравена от председателя на ДСБ Радан Кънев, с когото участват в Политическата асамблея на ЕНП в норвежката столица, както и от председателя на СДС Божидар Лукарски, който в поздравителен адрес до нея акцентира върху признанието за коалицията "Реформаторски блок" и за "Движение България на гражданите" като сериозни партньори на европейската политическа сцена.

Днес сутринта Меглена Кунева е била на работна среща с председателя на ЕНП Жозеф Дол, от когото снощи също е получила поздрави. В речта си пред форума на ЕНП Кунева вчера подчерта, че като част от Реформаторския блок и управляващото мнозинство ДБГ е фактор за стабилно управление - важен източник на политическа и икономическа стабилност в региона, информират от пресцентъра на партията.

Кунева е посочила, че Движението се фокусира върху изпълнението на двата си основни приоритета - съдебна реформа и безкомпромисна борба с корупцията, за които настоява от създаването си, както и върху задълбочаването на интеграцията на България в еврозоната, европейския банков надзор, енергийния съюз и Шенген.

Днес сутринта от Осло тя е изпратила до всички членове и структури на ДБГ благодарствено обръщение за подкрепата и ги е поздравила с постигнатия от партията успех.

На 20 и 21 юни в Добрич "България на гражданите" ще има Национален съвет, който ще посочи приоритетите на партията като член на ЕНП и управляващото мнозинство у нас и ще утвърди номинациите за местните избори през есента. "Движение България на гражданите" стана петата българска политическа сила, член на ЕНП, след СДС, Демократическата партия, ДСБ и ГЕРБ.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1304 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.06.02 | 18:56

4
Събраха се боклуците.
друга награда за тази

2015.06.02 | 18:56

3
Тази трябваше да влезе в затвора много отдавна за предателство към Българския народ и кражби в особено големи размери.

2015.06.02 | 18:23

2
Izkazvaneto vi e balgarska oligofrenshtina. Ot kade tolkova zloba i prostotia? Strete se urodlivi komunisti i pervezni atakisti!!!!!!!!!!Napravili li ste neshto za tazi darjava?

2015.06.02 | 18:23

1
трябва да се събере трети поред народен съд след 1919,1947 и сега за тези и техните деца който ограбиха так собствения си народ

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини