Уорлик си тръгна с армагани от Бургас

  • 03 август 2011 18:59

  • 994
  • 2
Уорлик си тръгна с армагани от Бургас
© Булфото

Американският посланик Джеймс Уорлик се срещна с кмета на Бургас Димитър Николов, както и с областния управител Константин Гребенаров.

Посланикът се поинтересувал от състоянието на чуждестранните инвестиции в Бургас, както и към по-важните проекти, по които общината работи към момента, информира burgasinfo.com.

Николов е запознал американския посланик с основните сфери, към които са насочени чуждестранните инвестиции в община Бургас през последните години - зелена енергия, фотоволтаични системи, енергийна ефективност.
Той отбелязал видимо по-големия интерес от страна на чуждите фирми през последните няколко години.

Кметът на града е поставил акцент върху развитието на транспортните и логистични възможности на бургаския регион с предстоящите модернизации на пристанището, Летище Бургас, ЖП транспорта, началото на рехабилитацията на Ришкия проход и завършването на автомагистрала "Тракия".

Николов е представил пред посланика и проекта за Интегриран градски транспорт на Бургас, който е най-големият и важен европейски проект за града, стартирал през тази година.

По-късно Уорлик бе приет и от областния управител Константин Гребенаров.

Гребенаров запознал от своя страна дипломата с проекта за модернизиране на контролно-пропусквателен пункт Малко Търново, който покрива изискванията за сигурност в Шенгенското пространство.

Джеймс Уорлик проявил интерес и към мерките, които предприема България срещу появата на шап.


Гребенаров, в качеството си на ръководител на процедурата по изграждане на ветеринарно-медицинско съоръжение по границата с Турция е съобщил, че 5 август е крайният срок , в който се приемат проекти от фирми за изграждане на съоръжението.

В края на срещата Гребенаров изпрати госта си с бутилка българско вино и книга за историята на Бургас.

Последвайте канала на

Десислава Станева
994 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
избирател

2011.08.04 | 11:24

1
Защо например китайският или руският посланик не са отишли в Бургас-ами навсякъде из България подобно на Бойко Борисов,само американският посланик Уорлик се промушва и бърка във вътрешните ни работи.............

2011.08.04 | 11:24

2
Ами инспектират собствеността си от 1989 година "забравател".

Добави коментар

Водещи новини