Протест на собственици на фотоволтаични централи, затвориха главния път София – Русе

  • 26 юни 2024 12:49

  • 623
  • 2
Протест на собственици на фотоволтаични централи, затвориха главния път София – Русе
© Булфото

Протестиращи собственици на фотоволтаични централи затвориха тази сутрин за 20 минути пътя София - Русе при плевенското село Ясен.

Те настояват КЕВР да промени методиката за изчисление на цената на тока, който добиват, с мотива, че тя ги обрича на фалит.

Плакати, скандирания оставка и ковчег пред фотосоларен панел – собственици от цялата страна на фотоволтаични централи – такава беше картината днес край село Ясен.

"Общо взето с новата методика, която се прие, разходите ни са много по-големи от приходите към момента и ако ние затворим, токът ще стане доста по-скъп", заяви Велин Богданов, който е един от организаторите на протеста.

Собственици на фотоволтаици готвят протест срещу високите цени на тока

"Абсолютно несправедливо е решението на КЕВР да премахнат цените на баланс, колеги имат да доплащат за това, което са произвели. Искаме всичко да се върне по старата методика", каза друг протестиращ.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
623 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Teнев

2024.06.26 | 13:37

2
Снежко е много лют, щото го ибат ВЕИ-геюве и те са всичките много надарени.
Снежко Снежев

2024.06.26 | 13:12

1
Помияри мръсни, що не стачкувахте преди две години, когато лапахте като за последно, нещастници мръсни:)))?!? Нали се биете в гърдите, че сте на пазарен принцип в икономиката, а ревете държавата да ви планува само приходи бре, михлюзи скапани ?!?

Добави коментар

Водещи новини