Орешарски: Няма да търся пропагандни цели (обновена+галерия)

  • 23 май 2013 15:35

  • 13295
  • 49
Орешарски: Няма да търся пропагандни цели (обновена+галерия)
©

Няма да търся пропагандни цели, каза Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 предаде репортер на Novini.bg.

Днес кандидатът за премиер на БСП получи мандата за съставяне на правителство при среща с президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, след като бе предложена официалната кандидатура на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21. Той бе поясни, че ще провери работата на кабинета на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и ако има нарушения те ще бъдат докладвани на специализираните органи. Бившият финансов министър бе номиниран от лидера на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на. При приемането бившият финансов министър в кабинета на Тройната коалиция заяви: Ще направя всичко възможно в най-кратък срок да представя пред Народното събрание пълен състав на кабинета. Той също поясни: В моята кариера със преодолявал много предизвикателства, но днешното е най-голямото. То засяга съдбата на всички граждани, които очакват от мен стабилизация и очертаване на пътя за развитие напред. Гарантирам, че ще направя всичко, зависещо от мен да получа политическо доверие и доверието да хората, и ще проведа реформи, някои от които няма да бъдат популярни. За парламентарната подкрепа Орешарски заяви: Очаквам всякаква подкрепа в Народното събрание. 

Относно програмата си кандидатът за премиер посочи като срок на представянето програмните намерения на кабинета си, когато бъдат проведени консултации с други политически сили. За ревизията на решенията на предишното правителство Орешарски каза: Няма да търся пропагандни цели, но ще проверя работата на редовното правителство и ако има нарушения, те ще бъдат докладвани на съответните органи. 

До връчването на мандата се стигна след като бившият премиер Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г отказа да състави кабинет след изборите на 12 май.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
13295 49

Свързани новини

Коментари 49

Добави коментар
Бай Кур

2013.06.03 | 20:45

49
Я да сравним сега какво имаме на масата: Бат бойко: След напускането на системата на МВР Борисов се насочва основно към охранителния бизнес. На 13 септември 1991 година той основава фирмата „Ипон-1“ ООД,[11][12] която осигурява охраната на видни личности като Тодор Живков, Симеон Сакскобургготски. В някои от тях Борисов работи в тясно сътрудничество с Румен Николов („Пашата“), Младен Михалев („Маджо“), Алексей Петров („Трактора“) и други личности от сенчестия бизнес.Регистриран е и като футболист на „Витоша“ (Бистрица), отбор, който се състезава в Югозападната „В“ аматьорска футболна група. През 2011 година Борисов води във допитване за Футболист на годината на "Дарик Радио". Орешарски: От 1992 до 1993 преподава в УНСС като заместник-ръководител на катедра „Финанси”. От 2001 до 2005 е заместник-ректор в Университета за национално и световно стопанство, преподава финансово управление, инвестиции, инвестиционен анализ. В периода 1993 - 1997 г. оглавява Управление „Държавно съкровище и дълг“ към Министерството на финансите. Отговорност на подчиненото му звено е и цялостният разрешителен режим за отпечатване на ценни книжа в България, в т. ч. акциите, включително уредбата на акционерните дружества в България. Финансов министър на развиващите се икономики на Европа, английско списание “Emerging Markets”, 2007 Номинация сред 10-те топ-реформатори глобален мащаб, Световна банка, 2008 Почетен знак от организаторите на международното финансово изложение „Банки, инвестиции и пари” за цялостния принос на министъра на финансите към изданието. Специална награда и звание „Рицар на книгата” от Асоциация „Българска книга”. Отличието е за ползотворния диалог с книгоиздателите за техните проблеми и проявата на разбиране. Награда „Личност на годината за 2007 г.”, връчена от Дона Стайгър, съветник към Конгреса и Сената на САЩ и председател на Международния трибунал за престъпления срещу човечеството в областта на хората с увреждания. Наградата е за проявеното от министъра на финансите разбиране и толерантност към хората с увреждания, чрез упражняване на принципа на социално партньорство. Награда „Златно перо” - под негов патронаж цикълът концерти „Концертмайсторите” постигна изключителен успех и спечели много нови приятели и почитатели на класическата музика. Май ми се струва , че Орешарски е по добрият избор пък дали е комунист или чекист пука ми на шапката щото си разбира от работата за разлика от футболиста пожарникар.

2013.05.25 | 15:43

7
Я сега пък аз да ви кажа защо няма да премахнат добавките за ток а ще раздават помощи.Ами защото това е договорено между БСП и ДПС.И познайте кой ще се реди на опашките за помощи и кои се водят социално слаби.Само цигани и турци а българи ще има само колкото да не е без хич.Същото ще е и с детските.Циганите ще си правят деца ще вземат детски и после ще ги дават децата по домовете за сираци.Че пак да попитам кой спечели от цялата работа?
поручик Ржевски

2013.05.24 | 07:09

2
Ти кое предпочиташ-чума или холера?!Борисов или Орешарски?!
Атака

2013.06.03 | 20:44

48
Я внимавай "МИРНО"и слушай- само АТАКА мисли за народа,само АТАКА ще измете политическите престъпници,само АТАКА ще спаси България"Имаш очи-гледай,имаш уши-слушай и се осъзнай че това е единствения начин или умираме!Нещо неясно?Няма нали?!!!СВОБОДНО!!!
777

2013.05.30 | 15:48

47
СОЦ-а мутира в това, което сега наричам "станишевизъм"-лява фразеология и дясна практика, мародерско монополизиране на лявото пространство и създаване на невъзможни условия за съществуването на нормална лява партия, от която България има огромна нужда, олигарси в ръководството на "социалната" партия и като резултат пенсионери гласуват за милионери. Може още да се пише , но това е достатъчно.

2013.05.30 | 15:48

46
Нищо не чакам да се промени с каквото и да е ново правителство.Като гледам кои са пак в парламента и какво и как го обсъждат не вярвам това да се случи.Не чувам да се иска премахване на добавките от сметките за ток а само идеи за въвеждане на двойна тарифа или раздаване на помощи за най бедните.Колко хора реално ще могат да се възползват от двойната тарифа.За раздаване на помощи пък като знам каква бюрокрация има в администрацията колко човека ще съумеят да си подадат изрядни документи и колко ще бъдат одобрени безпристрастно.Ще има стари хора които няма да имат физическата възможност за това.Просто се правят че не разбират какво се иска от тях и баламосват хората че уш искат да свалят цената на тока.По добре да се сложат фиксирани цени за нощна и дневна които може и да са по високи от сегашните за да се оправдае инвестицията за поддръжка на мрежата и към тая цена се надчисли ДДС защото така ще знаеш за какво плащаш.С тези добавки за пренос които си ги начисляват както им падне просто се подиграват с народа.Остана да сложат добавка пренос и на водата и тогава ще цъфнем. Без ток може и да оцелееш но без вода се умира.Другото за което не виждам да се говори е монополите в цените на храните и горивата.Никой не казва какво ще се направи в тази насока.До сега гледахме правителството на ГЕРБ което се оправдаваше с наследството оставено им от БСП а сега започва обратното.БСП да се оправдава с наследеното от ГЕРБ и до кога така. Ние да нямаме по сто живота и да ги чакаме да заработят и да направят нещо за народа.Ако така продължават виждам хората пак на улицата.

2013.05.30 | 15:47

45
Защото ............. те всички са част от един добре смазан механизъм, част са от един и същ отбор, който вече почти 70 години "играе" в името на СССР, на болшевизма и комунизма!!!! През всичките години имената на играчите се сменят, цветовете на екипите също, но целта остава една и само една - ДИКТАТУРА НА ПРОЛЕТАРИАТА В ПОЛЗА НА МОСКВА И НАЗНАЧЕНИТЕ ОТ НЕЯ Т.НАР. БГ ПОЛИТИЧЕСКИ ЕЛИТ И БГ "ЕДЪР КАПИТАЛ"!!!! Спомняте ли си, че СОЦИАЛИСТИЧЕСКИЯ КАНИДДАТ-ПРЕМИЕР ПЛАМЕН ОРЕШАРСКИ по едно време беше кандидат за кмет на София от СДС. И тогава СДС в лицето на Надежда Михайлова-Неински се наложи да свали подкрепата си за неговата кандидатура, защото Пламен Орешарски бе имал нерегламентирана среща с Васил Божков-Черепа. Кое ли е "най-малкото общо кратно" между хора и организации като СДС, БСП, Пламен Орешарски, Сергей Станишев, Лютви Местан, Волен Сидеров, Васил Божков-Черепа, че и Герб и Б.Б. ..... ???????
до Господ

2013.05.26 | 12:55

44
Бог да пази България!

2013.05.26 | 12:55

43
Давайте господин Станишев!Последна надежда сте за бедните и безработните!Измъкнете държавата от блатото -не убивайте доверието ни.Не давайте възможност крадците да се измъкнат.Да живее България!
болен лидеров

2013.05.26 | 12:55

42
ОХ МАЙКААААА,ОТ КОГА ЧАКАМ ТОЗИ МОМЕНТ.
ГЛАС НАРОДЕН

2013.05.26 | 12:55

41
Браво г-н Орешарски ! Въпреки саботажите и некоректното поведение на другите партии, пак не можаха да Ви съборят. Вземете мандата, сформирайте правителство и най-после ни изведете от този ад и тази бездна, над която надзъртаме !

2013.05.26 | 12:54

36
Кога комунистите са те измъквали от бездната,бе малоумник?Те могат да те накарат само да направиш решителната крачка напред към нея.
РЕАЛИСТ

2013.05.26 | 12:55

40
Е СЕГА ВЕЧЕ НИ СЕ Е-БА МАЙКАТА.

2013.05.25 | 15:52

16
... рече жален гербер

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини