Полицаи провериха международни наблюдатели за нарушение в деня на изборите

  • 16 май 2013 15:47

  • 1003
  • 0
Полицаи провериха международни наблюдатели за нарушение в деня на изборите
©

Полицията в Сливен е проверила двамата международни наблюдатели и преводача им по сигнал за нарушение в деня на изборите, съобщиха от ОДМВР - Сливен.

Във връзка с информация, представена на пресконференция на партия БСП, свързана с дейността на ОДМВР-Сливен в изборния ден от сливенската полиция уточняват, че на 12 май в 13:36 ч. на тел.112 в дежурната част на ОДМВР-Сливен е получен сигнал от мъж с инициал Ж. Той сигнализирал, че трима души разговарят на развален английски език в 6-ОУ „Братя Миладинови” за това каква е схемата за купуване на гласове. Предоставят очила с камера на гласуващия и на излизане ги вземат.

Сигналът незабавно е докладван на Районна прокуратура Сливен, която е разпоредила извършване на незабавна проверка. Служител от РУП-Сливен е установил в двора на 6-то ОУ три лица, говорещи на английски език без отличителни знаци (баджове), които да удостоверяват, в какво качество се намират там. Тъй като на мястото е имало голямо струпване на граждани, лицата са поканени да се представят в сградата на училището. След като са се легитимирали, че двамата са международни наблюдатели, а третият преводач, същите са си тръгнали. След приключване на проверката материалите са докладвани в РП-Сливен, която е отказала да образува наказателно производство. В хода на проверката е уведомена РИК-Сливен.

В изборния ден - 12 май 2013 г. на територията на ОДМВР-Сливен - РУП-Сливен, РУП-Котел, РУП-Твърдица, РУП-Нова Загора, няма задържани лица, за престъпление против политическите права на гражданите.

През изборния ден служителите на ОДМВР-Сливен са работили по 23 сигнала. 13 от тях са непотвърдени, 9 неприключили, съставени са 17 протокола за предупреждение по чл. 56 от ЗМВР, образувано е едно досъдебно производство по чл.167, ал.2 от НК.

Последвайте канала на

1003 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини