Борисов: Искам касиране на изборите (галерия)

  • 16 май 2013 13:08

  • 34332
  • 263
Борисов: Искам касиране на изборите (галерия)
©

След като благодари на всички свои симпатизанти и на всички българи, които са го подкрепили, Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г заяви: "Глас народен, глас Божи" на предварително обявената пресконференция на партия ГЕРБ.

"Както и да гледам резултатите: 97 е повече от 84. Пак ги гледам: 97 е повече от 84. За трети път ги гледам: отново 97 е повече от 84", заяви той, визирайки резултатите от гласуването за парламентарните избори. Борисов не пропусна да отбележи, че някои други партии се се поздравили с победа на изборите, наместо неговата партия и започна да цитира статистика от изборните резултати по възраст, социално положение и региони. "97 е повече от 84 и това ме топли и ми е добре", каза той.

Това беше много важно, защото първото място на ГЕРБ е истинската оценка за нашата работа през тези 4 години. Когато ГЕРБ бие и побеждава, побеждаваме и ПЕС, каза Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Той представи разпределение на гласувалите за ГЕРБ и Коалиция за България по образование: Висше образование - 36,4 за ГЕРБ, 24,7 за БСП. Основно образование 20,6 за ГЕРБ 30,6 за БСП. В по-ниско от основното образование категорично ни побеждават със 17% за нас, 40% за БСП. Борисов представи статистики и по етнически признак, и по признак населено място. Българите в чужбина, в САЩ, в Европа, в Русия, са едно към 4 - 5, в полза на ГЕРБ; само в Турция са повече за ДПС, каза Борисов. В чужбина 23 000 са гласували за ГЕРБ, 4000 за БСП. Тези хора не искат друга партия, освен ГЕРБ, каза Борисов.

Ако някой има морално право да управлява, това е първата по конституция политическа партия, заяви лидерът на ГЕРБ.

След като 4 години никой не успя да ни изпревари, нормалното е да се обадиш и да поздравиш победителя. А мен никой не ме поздрави, каза Борисов. По думите му доброто възпитание изисква да се обадиш и да поздравиш победителят на изборите, а не да търчиш по телевизиите и да обясняваш, че си морален победител. До този момент нито съм разговарял, нито съм пращал да се говори, нито съм се чувал с който и да е политически лидер. Австрийската фирма даде същите резултати, каквито и нашите социологически агенции, и ЦИК, каза Борисов. Той благодари на лидера на НФСБ Валери Симеонов. "Това е партията, която 4 години, до последния ден, е изказала всичко най-лошо за нас. Това не попречи на един патриот, че в края на краищата, хората са гласували за ГЕРБ", каза Борисов.

За първи път в историята политическа партия, която е спечелила изборите, днес или утре ние ще пуснем жалба до Конституционния съд и ще искаме касиране на изборите. Причината е грубото показване на закона в деня за размисъл. Считам, че е най-добре да се направят нови избори. Най-добре е да се направят нови избори, за да знаят българите, че както ги подредят, така ще стане, заяви Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Първият въпрос е ще се явим ли в парламента? Когато президентът определи дата, ще се явим в парламента. Надявам се, конституционният съд също така да се произнесе по-бързо.

В конфигурацията, в която са четирите партии в парламента, не може да се направи стабилно правителство, каза Борисов. Според него е несериозно да се говори за програмно правителство. БСП твърди, че ще вдига данъците, ДПС казва, че няма да се вдигат, Атака са за национализация, БСП казват, че ще се строи "Белене", ДПС не иска, "Атака" е "за". По важните теми партиите БСП и ДПС и Атака са на различно мнение, заяви Борисов.

Искам от днес българите да знаят, че кризата, в която ще затъне България след година и половина, ако вземат голям заем, ще е такава, че всички ще се вайкат и ще се чудят какво стана. Ако Конституционният съд не се е произнесъл да бъдат касирани изборите, ще предложа правителство на малцинството, защото съм длъжен заради този над един милион българи, които са застанали зад нас. И тогава президентът ще даде мандат на следващата политическа сила, каза Борисов.

Цветанов ще си подаде молбата за сваляне на имунитета, каза Борисов и уточни, че това ще стане в деня, в който той се закълне в парламента, заяви Борисов, а Цветанов потвърди думите му. Той заяви, че никога няма да се възползва от имунитета си. Той каза, че решението му ще трябва да отговаря на обществените очаквания. "В момента, в който се закълна като законно избран депутат от Благоевградски район, ще внеса искане за сваляне на моя имунитет, за да няма никакви спекулации и продължаване на това репресивно поведение спрямо мен и политическата партия. Във всичко, което съм правил, съм се водил само от интересите на държавата и българския избирател", каза Цветанов.

Господ ми е свидетел, че нищо общо нямаме с печатницата в Костинброд, заяви Борисов в отговор на журналистически въпрос. Цветанов потвърди, че никога не е виждал собственикът на печатницата в Костинброд и че партията му няма отношение към отпечатването на бюлетините. Ако има нови избори, ще забраня всеки, който по някакъв начин е свързан с ГЕРБ, да участва където и да било, в каквито и да е поръчки. Няма как протоколите да се печатат при кандидат за депутат, който е от БСП, а бюлетините - при някой, който аз не познавам, каза Борисов.

По думите на Борисов новите избори могат да бъдат направени в рамките на месец - месец и половина. "Нищо по-лошо няма да стане, от това, което е в момента през това време. По-лошо ще стане, ако има безпринципни коалиции, които да работят", каза той.

По думите му всички социологически агенции показват, че хората предпочитат него пред Орешарски като премиер. "Победихме иконата на БСП в Пловдив - Стефан ДанаиловСтефан Данаилов Стефан Данаилов е известен български актьор, политик от БСП, министър на културата в категорично, и в София Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на – категорично", каза Борисов.

Борисов заяви, че няма да коментира изказването на президента, че нови избори сега са най-лошият вариант за страната. Президентът е независима институция, има право на своето мнение, изразил го е. Аз много по-добре съзнавам и знам реалната ситуация в страната - това, че хората осъзнаха, че протести няма да доведат до по-високи заплати и доходи. Не говоря в един синхрон с никой. Всеки има право на своето мнение. Като става дума за ГЕРБ, мога да вземам най-тежки решения. В програмен кабинет няма да сложа моя заместник-председател, който изнесе изборите, каза Борисов.

Ние сме допуснали много грешки, които сме си ги признали. Направеното, плюс грешките, прави над милион избиратели, каза Борисов и отказа да коментира вътрешнопартийни неща. На въпрос на Сашо Диков, че 15% от народа е гласувал за ГЕРБ, Борисов каза, че за другите са гласували още по-малко.

Преди 4-5 години казах на Валери Симеонов, че ако ГЕРБ дойде на власт, Бургас- Александруполис няма да работи. От тогава не съм го чувал и виждал. Телевизия Скат и Валери Симеонов нямат един ден да са ни пожалили. Но, когато над 1 милион българи гласуваха за нас, вчера той е казал с декларация, че в края на краищата хората са си гласували. Благодаря на тези, които бяха най-яростни, че признаха победата, а другите казват, че са спечелили при 97 на 84, каза Борисов.

Попитан как така може да не познава свой общински съветник, собственикът на печатницата в Костинброд, Борисов заяви: ГЕРБ има 1600 общински съветници. Няма как да познавам 1600 общински съветници, повярвайте ми. И толкова много депутати минаха, че мога да не си спомням някой откъде е.

Незаконни неща не коментирам никога, каза лидерът на ГЕРБ Борисов в отговор на журналистически въпрос за разпространения запис с Борисов, Николай Кокинов и Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на. Той заяви, че нищо не знае по въпроса и не е получавал никакъв доклад. „С Цветанов си говоря по 20 пъти на ден. В нас идват хиляди хора. Няма какво да признавам, защото нищо не се е случило“, каза Борисов.

Бием категорично в страната сега там, където бяха метежите. Много ясно личат партийните медии, каза Борисов на пресконференцията, на която няколко журналиста се скараха за микрофона. "Вашата професия и заплатите ви зависят от това да отразявате събитията, нека да изчаквате събитията да вървят едно по едно. Когато дойде време за отговор на тези въпроси, ще ви ги дам", каза Борисов на въпрос в правителството на малцинството кой ще му е финансов министър, кой - вътрешен.

Спечелили сме изборите, искаме касиране, защото е безспорно, че в деня за размисъл, беше нарушено мълчанието, от всички партии, и бяха направени куп внушения, повтори Борисов.

Петър Кънев е кандидат за депутат от БСП, в неговата печатница са отпечатвани протоколите. Благодаря на българската Прокуратура, че оневини всички партии относно този случай, и конкретно обвини само ДПС, за две места, където са купувани гласове, каза Борисов.

На въпрос за експертното правителство, което Борисов обяви, че ще направи, той каза: Аз съм бил главен секретар, бил съм два пъти кмет на най-големия експерт, бил съм и премиер. От всички, които са били премиери, аз съм най-големият експерт. Правилно е, ако се прави кабинет в тази най-тежка ситуация, Станишев да си поеме премиерския пост, каза Борисов.

Той обясни, че по никакъв начин не може да преговаря за коалиционно правителство нито с БСП, нито ДПС, нито с Атака.

Последвайте канала на

34332 263

Свързани новини

Коментари 263

Добави коментар
БОГ ЗЕВС

2013.05.22 | 22:31

263
Като гласувахте за БСП и ДПС доказахте,че сте много тъпи същества! Това ще ви донесе: кражби като за последно,ниски доходи и ниски пенсии! САМИ сте си виновни! ПОМНЕТЕ: комунягите ще докарат България до 4-та национална катастрофа както досега са направили 3! БОГ ДА ВИ Е НА ПОМОЩ! ПС:Черен хумор - чудя се какво ще става с вас червените като до 4 години половината от ЗАБЛУДЕНИТЕ ви гласоподаватели гушнат букета? ОТГОВОР: Всички българи ще ви линчуват - дори и физически

2013.05.22 | 22:31

262
баща му искал пожарникар да става защото за друго не става
венцислав

2013.05.21 | 11:50

253
закакво касиране говориш бе бойко защо не говрише по рано докато беше на власт да беше казал поне един път ще направиме минималната работна заплата 600.лв или пенсията 500 лв да е минималната а само гледахте да грабите народа ти дянков и цвтанов опропастихте държавата. вън мутри такива мутраджийско управление нение нени трябва.
Дядовия бастун

2013.05.22 | 22:31

261
Дори и БТВ до последно пуска реклама. на предстоящите избори за кого ще гласува народа. ЗА ПРОМЯНА МАЙ. Мислите народа за по тъп от вас.

2013.05.22 | 22:31

260
Плачи, тикво! Ние плакахме 3,5 години. Сега е твой ред.
ндаааа

2013.05.22 | 22:30

259
А ние плакахме 67 години другарю!!А сега ще лапате бахура,а може и трици!!Фашагите с тава турска баклава ,вече са наточили ятаганите за масова сеч!!Тогава ще ревете мамицата ви комунистическа,но!!Но ще дойде друго време ,и ще ви унищожим!!
Радой

2013.05.22 | 22:30

258
Защо ми спираш коментара?само за комунисти ли е разрешено?
Радой

2013.05.22 | 22:30

257
Какво искаш бе комуняго Към русия ли да ни закачат? Нали тя ни натресе тоя пещерен комунизъм.Нали БКП от ДЕВЕТИ до сега граби Държавата.Всички богаташи са отБКП.Всички станаха богати само с кражби.СССР ни открадна 20000 вагона,Оловно цинковите руди,Розовото масло(международните цени бяха $ 1500 до 1600 за кг.), Хиляди тонове тютюн,милиони тонове зърно, Хиляди тонове месо.При бюджет 48 милиарда лв плащахме 26 милиарда за издръжка на "червената армия"и др.

2013.05.22 | 22:30

256
Не искаме повече тикви

2013.05.22 | 21:25

255
Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи към Европейския парламент реши да обсъди проблема с подслушванията в България, предаде БНР. Очаква се това да стане на следващото й заседание – 29 май. Решението беше взето с мнозинство от 32 гласа. Против гласуваха 26 евродепута
ASEN

2013.05.22 | 21:25

254
САМО ГЕРБ ОЛЕЕЕЕ ОЛЕЕЕЕЕ САМО ГЕРБ .

2013.05.20 | 20:28

252
Мутрата Борисов иска касиране за да може да извърши преврат с много повече от 350 000 фалшиви бюлетини.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини