Мая Манолова стои зад сигнала за бюлетините на "Мултипринт"

  • 12 май 2013 21:35

  • 3230
  • 8
Мая Манолова стои зад сигнала за бюлетините на "Мултипринт"
©

Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на от БСП призна пред БТВ, че тя стои зад сигнала, след който се е стигнало до акцията на Прокуратурата и ДАНС в костинбродската печатница "Мултипринт". Тя разкри истината по време на дебат със заместник-председателя на ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Вицепремиерът направи намек, че скандалът е иницииран от "червените". "Аз подадох сигнала. При положение, че имах информация, защо да не подам сигнал? Хванах ви в момента, в който извършвахте престъпление", опълчи се Манолова.

Тя обаче смята, че прокуратурата не е действала особено бързо по сигнала, тъй като "по мои данни, още поне толкова бюлетини са били изнесени по-рано оттам". Социалистът припомни, че същата печатница, чиито собственик бе общински съветник от ГЕРБ, спечели поръчката за президентските избори през 2011 г., и добави, че "тази схема не се реализира от ГЕРБ за първи път".

След първоначалната стъписана реакция на намека на Цветанов, който открито показа, че е запознат с автора на сигнала за иззетите 350 000 бюлетини, Манолова пожела да узнае по какъв начин бившият вътрешен министър се е сдобил с информацията. Докато той обясняваше, че „информацията се е появила в медийното пространство”, Червеният му опонент го прекъсна с думите: „Аз какво ли питам, нали вие сте най-осведоменият човек в държавата” – ясен намек за обвиненията в незаконно използване на СРС-та.

Цветанов на свой ред попита Манолова колко време й е отнело подаването на сигнала, тъй като ГЕРБ прекарали 3 часа в опит да подадат сигнал за нарушенията на Изборния кодекс в събота. Според бившия шеф на МВР това е сигнал, че акцията за бюлетините е била подготвена отдавна. Той допълни, че не е имало такава бърза реакция от страна на прокуратурата при тяхната жалба.

"Ако искахме тази сензация, щяхме да внесем същия скандал за печатница "Демакс" на Петър Кънев, където се печатат протоколите", заяви още той.

Припомняме, че по време на извънредната пресконференция на лидера на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на по този скандал в събота, той заяви категорично, че те не стоят зад сигнала за бюлетините. Часове по-рано стана ясно, че ДАНС и прокуратурата са отрили незаконно отпечатани бюлетини, складирани в печатницата, спечелила поръчката за отпечатването на изборните книжа - "Мултипринт".

Гостуването на Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на и Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа в изборното студио на БТВ премина в словесни престрелки, стигайки до обвинения от страна на Цветанов в задкулисни срещи между БСП и ВМРО. Манолова отговори на Цветанов: "Вие сте най-добре осведомен кой с кого се среща и как си говори."

Помолени да назоват следващия премиер на България, Манолова отговори "Пламен Орешарски", а Цветанов - "Бойко Борисов".

Последвайте канала на

3230 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2014.05.02 | 17:18

8
Що ли и викат Мая Манолова-Галева на тази "красавица"

2014.05.02 | 17:18

7
отдавна се разбра ,че БСП стои зад компроматните войни при всички избори досега - само тъпия избирател не го разбра - стой си тогава последен по всичко в Европа българино. Нека пак те прегази комунистическо - турската вълна за да втасаш съвсем- това явно заслужаваш , щом си наивен , манипулируем и все още комунистическо спинозен!

2013.05.16 | 05:10

4
Каква е ролята на Бареков? Маша ли е, патерица ли е?

2013.05.16 | 11:55

6
Вярно бе. Как Бареков се е озовал в Костинброд? Мая му се обадила? Прилича ми на организация!
СОБСТВЕНИКА НА ФИРМА МУЛТИПРИНТ СЕ УКАЗА РОДНИНА Н

2013.05.16 | 05:10

5
СОБСТВЕНИКА НА ФИРМА МУЛТИПРИНТ СЕ УКАЗА РОДНИНА НА КРАСИМИР ГЕРГОВ ШЕФА НА БТВ, КОИТО СИ Е БСП. ПИШЕ ГО И В САЙТА БИВОЛ И В САЙТА ПИК

2013.05.15 | 22:17

2
pishe se :OKAZA:
ухххххххх

2013.05.15 | 22:17

1
верно ли се указа?
СТЕФАНОВ

2013.05.16 | 05:09

3
По долно същество от тази не познавам даже минава Доган по НАГЛОСТ

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини