Красимир Мазгалов (Съюз на съдиите): Първата ми асоциация със Сарафов е снимката му с Пепи Еврото

  • 19 юни 2023 17:41

  • 10187
  • 0
Красимир Мазгалов (Съюз на съдиите): Първата ми асоциация със Сарафов е снимката му с Пепи Еврото
© бТВ
Слушай новината Слушай новината

Първата асоциация, която аз правя, когато чуя името на Борислав Сарафов, е една снимка пред ресторант „Осемте джуджета“, на която той се здрависва с Пепи Еврото.Това каза в интервю за "Лице в лице" изпълнителният секретар на Съюза на съдиите Красимир Мазгалов. 

Всичко по темата:
Опитът за атентат срещу Иван Гешев и исканата му оставка 510

"Питам се какво е работил Сарафов три години и половина, защото дълги години е бил в Следствието и е бил зам.-главен прокурор. Излиза, че не е вършел нищо. Или ако е знаел, защо е мълчал? Сега ли научава нещата, за които обвинява Иван Гешев", запита той. 

Официално: ВСС уважи искането на Гешев да напусне съдебната система, Мария Павлова стана заместник на Сарафов

Мазгалов напомни, че съвсем доскоро Борислав Сарафов "яростно" е защитавал тезата, че не трябва да се приема механизъм за разследване на главния прокурор. "Че промените са противоконституционни. След това каза, че е прозрял, че промените всъщност не са противоконституционни. Сарафов е поредният човек, преживял катарзис. Но катарзисите вече станаха по два на ден. Не вярвам на тези катарзиси", подчерта той. 

Сарафов атакува предложените промени в НПК: Крайно противоконституционни са

Изборът на Сарафов за изпълняващ длъжността гл. прокурор е "поредното решение на Прокурорската колегия, както и на целия Висш съдебен съвет, което не дава никакво обяснение за мотивите им", посочи Красимир Мазгалов, като поясни, че основанието "най-дълъг стаж" не се крепи на никаква законова разпоредба и няма упора никъде.

Георги Лозанов за обръщението на Гешев: Сякаш е бил под наркоза и се събужда от сън

"Това е някъде създадена чиновническа практика или традиция, която смята, че този с най-дълъг стаж трябва да го замести. Решението беше взето изключително скорострелно. Това се случи в същия ден, в който бе издаден указът за освобождаване на Гешев. Светкавично и извънредно заседание и днес, за да освободят заместниците на Гешев и да изберат първия заместник на Сарафов. Тези действия са немотивирани и водят до съмнения какви са истинските мотиви на Прокурорската колегия, която от много време насам гласува монолитно по всички предложения, понякога с един глас различен – за цвят. Абсолютно същите хора избраха Гешев в състезанието с един кон, когато за него имаше изключително много мнения, че не притежава нито професионалните, нито нравствените качества, за да заеме тази позиция", коментира още той.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
10187 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини