Официално: ВСС уважи искането на Гешев да напусне съдебната система, Мария Павлова стана заместник на Сарафов

  • 19 юни 2023 13:56

  • 8371
  • 0
© Булфото, архив

С 8 гласа "за" Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) уважи депозираното от доскорошния главен прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във заявление, с което той се отказва от възможността да бъде преназначен като прокурор във Върховната касационна прокуратура (ВКП).

Всичко по темата:
Опитът за атентат срещу Иван Гешев и исканата му оставка 508

Това се случи за отрицателно време - по-малко от 15 минути. По-рано днес Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във се отказа от възможността да продължи работа в съдебната система и в обръщение към българите заяви: "Днес ви обещавам само едно - да продължа битката за истина и справедливост в нашето Отечество. Няма да ви предам! Няма да ви излъжа!".

Досегашните заместници на Гешев: Красимира Филипова, Десислава Пиронева и Даниела Машева бяха освободени от постовете си. 

Гешев с обръщение към народа

Изпълняващият длъжността главен прокурор Борислав СарафовБорислав СарафовБорислав Сарафов е роден на 16 август 1969 г. в София.   През 1987 г. завършва 27 ЕСПУ „Акад. е мотивирал искането си за смяна на зам.-главните прокурори с желанието си да "сформира екип от заместници във ВКП и ВАП, на които има доверие и с които споделя общи принципи и ценности".  Отново по искане на Сарафов, ВСС гласува негов заместник да стане бившият заместник-министър на правосъдието Мария ПавловаМария ПавловаМария Павлова е служебен министър на правосъдието в кабинета на Огнян Герджиков. На 9 април 2024 г. е

Бившият зам.-министър на правосъдието Мария Павлова е предложена за зам.-главен прокурор

Последвайте канала на

Теодора Павлова
8371 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини