Бившият шеф на разузнаването Димо Гяуров: В следващите 10 дни ВСС може да отстрани главния прокурор

  • 23 май 2023 08:15

  • 4428
  • 3
Бившият шеф на разузнаването Димо Гяуров: В следващите 10 дни ВСС може да отстрани главния прокурор
© БТВ

Напълно е възможно гледането на искането за отстраняване на главния прокурор да се развие доста бързо. ВСС може буквално в следващите 10 дни да отстрани главния прокурор. Това заяви бившият директор на Националната разузнавателна служба ген. Димо Гяуров.

Всичко по темата:
Опитът за атентат срещу Иван Гешев и исканата му оставка 508

„Висшият съдебен съвет не може да остане в този вид категорично. Онзи господин, който е на записа, членът на ВСС, няма място в каквато и да е област на правораздаването, той трябва да бъде изхвърлен мигновено от системата и не само той“, допълни Гяуров. 

По думите му цялата сага в прокуратурата е обидна и срамна за български граждани. 

„Това е вадене на кирливи ризи и разхвърляне на мръсно бельо на мегдана. От изнесеното от г-н Гешев става видимо, че всъщност част от съдебната система и най-вече прокуратурата е категорично овладяна. Той някак, за съжаление, демонстрира, че досега е бил част от това. Това, което той направи вчера, би могло да се третира като предупреждение към едни хора в сянка, които досега са дърпали конците в съдебната система и на които той се заканва, че ще им дойде краят“, каза още Димо Гяуров. 

Според него е нужна конституционна реформа. 

Той коментира и проверките на прокуратурата относно сигнали за залоупотреба с власт от политици.

„Това е много лош знак. Не знам кой е режисьорът на тези аудиовизуални постановки в прокуратурата, но ако съм на г-н Гешев ще ги изгоня всички. За всички е ясно, че това е ответен жест, форма на въздействие. Абсолютно недопустимо“, посочи бившият директор на Националната разузнавателна служба ген. Димо Гяуров. 

Гяуров коментира и взрива до кортежа на главния прокурор. 

„Изказаха се твърде много версии, не вярвам разследването на стигне до каквото и да е. Ако има насочен взрив, трябва да има средство за насочване на взрива. Взривът беше така поставен, че да не предизвиква никакви тежки поражения“, каза той.

По думите не божествена намеса е спасила Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във, а с този взрив някой му е дал знак. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
4428 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Излъганите камилчета

2023.05.23 | 10:24

3
Ха, ха, ха - всички сме излъгани. Сега ще започне една размяна на кодове за машините и като започне едно "масово" гласуване по 99.99% от населението и веднъж ГЕРБ печели а другия път шарлатаните но пък винаги ще си управляват заедно - на ротационен принцип. Така, че драги зрители пригответе се за един ужасно дълъг латино сериал. Едно хубаво нещо могат да направят веднага - импийчмънт на зеления чорап. А - и да не забравя - Копейкин ще трябва да се примири със последното място на изборите. Никой повече няма да му позволи да мине на предни позиции. За това газ пикае. БZП ще отпадне въобще от класирането и Корна ще трябва да си стои в хотела си в Халкидики - Мираджио Спа Ризорт. В голямата игра, Митрофанова загуби. Путя напразно и връчи медал. Тъкмо си потриваха доволно ръчичките и "дядя Сем" ги нашамари. Зер трябва орките и българските им слуги да си знаят мястото.
Елeкmpa

2023.05.23 | 10:01

2
Сега Крадеф ще го защити, и няма да разпише указа, защото така ще му нареди Путлер от Москва...

2023.05.23 | 09:29

1
Идиот

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини