Емануил Йорданов: Гешев е до стената

  • 15 май 2023 21:28

  • 7518
  • 7
Емануил Йорданов: Гешев е до стената
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Достигнахме историческо дъно за ръководството на Прокуратурата. Толкова ниско едва ли някой е очаквал, че може да се падне. Така бившият вътршен министър Емануил Йорданов коментира в студиото на "Денят ON AIR" последните обвинение по върховете на Прокуратурата.

Всичко по темата:
Опитът за атентат срещу Иван Гешев и исканата му оставка 508

Той подчерта, че всеки от замесените има свое виждане за истината, но никой не вади конкретика, включително и по делото за къщата в Барселона.

"Гешев е притиснат до стената. Хората, които го подкрепяха, се отказаха от него. Не е тайна, че Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във е назначен от Бойко Методиев Борисов. Аз не съм наричал Борисов :"Шефе", Гешев го е наричал: "Шефе, много добре се правиш на луд" - имаше такъв запис. За ДПС е интересно, че Гешев не нарича някого лице. Може би има повече респект от ДПС, отколкото от Борисов", заяви Йорданов.

Магдалинчев: Все още не е задвижена процедурата във ВСС за отстраняване на Гешев

Пред Bulgaria ON AIR бившият вътрешен министър изрази предположение, че вероятно Гешев държи папка с името на Борисов, която обаче е празна. 

"Ако някой се беше заровил да работи по казуса Мишо Бирата - отдавна да имаше присъда. Сега актуално е "Хемус", измислиха футболен съдия, който е единствен заподозрян, сигурно е взел 70 млн. да ги раздаде на феновете", иронично коментира Йорданов.

Юристът не очаква ВСС да вземе решение и да  отстрани Гешев.

"Оставам с впечатлението, че лобито на Гешев е готово с всички възможности за шиканиране на процеса. Разпределението на силите в този Висш съдебен съвет беше "много срещу 2" - има две колежки, които си позволяват собствено мнение, всичко останало гласуваше дълго време това, което искаше Гешев. Не бих се изненадал, ако продължи в този дух и сега", предположи Йорданов.

Очакванията му са да се създаде все пак привидност, че се разглежда такова искане, но да се бави възможно най-дълго. 

"Той очевидно държи да си изкара мандата. Не знам защо никой не се опитва да му обясни, че щом живее в условия, които не отговарят на възможностите му, когато му свърши мандатът, ще преживее огромен стрес от това, че се разделя с позиция, на която се е чувствал богоизбран. След края на мандата не виждам каква ще е професионалната му реализация", добави Емануил Йорданов.

Гостът е убеден, че Гешев се е насочил към политическа кариера.

"Гешев загуби опорите си, едно е да си човек с безгранична власт, зад който стои друг човек с безгранична власт. Той премина границата на търпението, всичко, което прави, уврежда не само престижа на съдебната власт, престижа на цялата държавата, но и всеки, който застане зад него носи пасиви", каза още Йорданов. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
7518 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2023.05.15 | 23:56

7
Важното кой казва на Божков и Цветан Василев " шефе"?

2023.05.15 | 23:54

6
Подлагате се на олигарси,повърня.И този акъл дава

2023.05.15 | 23:51

5
Адвоката на мутрите се изказа.Ай бягай!
МАНДАТА НА ДРУГАРЯ ГЕССШЕФФ

2023.05.15 | 21:56

3
Е ПОЖИЗНЕН ИЛИ ДОКАТО САМ ПОИСКА ПОЧИВКА ИЛИ АС РЕША, ЧЕ МУ Е НУЖНА.
Ха, ха, ха

2023.05.15 | 23:13

4
ДА БЕ ! ДА НЕ Е ЦЕЗАР?

2023.05.15 | 21:55

2
Сопол силно заразен
И този се изказа

2023.05.15 | 21:54

1
Един от най-слабите министри на МВР!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини