Антикорупционният фонд дава случая с опита за подкуп на шефа на БАБХ на европейските прокурори

  • 14 юни 2022 15:39

  • 1328
  • 1
Антикорупционният фонд дава случая с опита за подкуп на шефа на БАБХ на европейските прокурори
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Антикорупционният фонд (АКФ) дава случая с предлагания на шефа на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) подкуп на европейските прокурори. Това съобщиха от организацията.

В изнесената информация за фитосанитарния контрол на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) “Капитан Андреево” има съмнения за увреден финансов интерес на Европейския съюз, посочват в сигнала си от АКФ.

Повод за сигнала е появилият се в българското медийно пространство аудиозапис с транскрипция, за който се твърди, че съдържа данни за предлагана имотна облага на ръководителя на БАБХ проф. Христо Даскалов. Според съдържанието на записа от Даскалов се иска да не създава пречки на дружеството, осъществяващо фитосанитарен контрол на ГКПП „Капитан Андреево“, срещу което му се носи „една документация“ в плик, който той отказва да вземе. 

Константин Бачийски за опита за подкуп на шефа на БАБХ: Къде е прокуратурата?

Според АКФ от тази информация може да се направи предположението, че създаденият порядък за фитосанитарен контрол през частно търговско дружество на външната граница на Европейския съюз на ГКПП „Капитан Андреево“ е възможно да е довел не само до ощетяване на бюджета от несъбрани такси, но и да е използван за продължителен внос в нарушение на митническия режим на територията на Съюза през България и разпространение към останалите страни-членки на всякакви стоки и вещества, включително и поставени под контрол или забранени, от което могат да бъдат увредени финансовите интереси на Съюза.

Константин Тодоров
1328 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Изпрати жалби в ДАНС

2022.07.10 | 20:37

1
У нас живее бивш полицай, който твърдеше, че е работил в ДАНС, живее без регистрация, а като дойде на власт Петков стана депутат - електоратът му е циганин в боклука и наркодилъри, но сега има имунитет и може прави каквото иска. На мястото на Петков влезе Василев - същото дупе, само в профил. България ще се удави в криминал и наркотици с такива независими народни депутати. Само пълното преизбиране ще спаси държавата.

Добави коментар

Водещи новини