Разговор за подкуп между Пламен Моллов и шефа на БАБХ, бившият депутат отрича

  • 10 юни 2022 19:14

  • 6065
  • 5
© Facebook

Аудиозапис на неуспешен опит за подкуп на изпълнителния директор на Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) проф. д-р Христо Даскалов, за да не се меси по контрола на границата на ГКПП Капитан Андреево, изтече в медиите.

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 684

От него става ясно, че преносителят на подкупа е бившият депутат в 39-то и 40-то НС Пламен Моллов. Преносителят подсказва, че възнаграждението може да е регулярно.

Костурков от ПП: Бивш депутат е опитал да подкупи шефа на БАБХ

В резултат на това, че новият шеф на БАБХ не се подава на изкушението в държавния бюджет започват да влизат около 5 000 лв. на час или сума в размер на около 50 000 000 на година, който до този момент са отивали в частни ръце. Чадър върху тази схема е бил разпънат на най-високо политическо равнище. Щетата за бюджета за последните 10 години е била в размер около 500 милиона лева. Тази схема в момента е запушена, в резултат на което шефът на БАБХ започва да получава заплахи за живота и здравето си.

"Не съм водил разговори за подкуп. Политически интриги няма да коментирам, ще съдя всеки, който ме набеди". Това пък се казва в съобщение до медиите от самия Пламен Моллов.

В съобщението му пише още:

"Във връзка с появилата се медийна информация, в която е замесено моето име, бих искал да заявя следното: Това е абсурден опит за клевета!

Не познавам премиера Кирил Петков, но от негови медийни изявления е очевидно, че е разпоредил акцията на ГКПП Капитан Андреево; не познавам и заместник-министъра Иван Христанов, на когото очевидно е разпоредено да проведе акцията; нито познавам собственика на фирма „Евролаб 2011“ Васил Димитров, който е обект на акцията. Познавам само настоящия изпълнителен директор на БАБХ проф. Христо Даскалов, когото поздравих в израз на добро възпитание и институционална култура след неговото назначение, с пожелание за успех и единствено за да предложа проект за обучение на служителите в областните дирекции на БАБХ, защото съм наясно с дефицитите по отношение на тяхната професионална квалификация.

За съжаление той се оказва неподготвен за ръководител на толкова отговорна структура. А когато говорим за държавност – по принцип бих искал да обясня, че аутсорсингът на публични услуги е доказана международна практика, която гарантира ефективност и качество, и която представлява легитимно публично-частно партньорство.

Държавата има една основна и незаменима функция, а именно: контрол, контрол, контрол! Абсурдността на ситуацията, която наблюдаваме на ГКПП Капитан Андреево, е сравнима с това да допуснем, че КЕВР реши да изземе дейността на електро-разпределителните дружества или на „Софийска вода“, КРС да нахлуе в телекомите, администрацията на Столична община да бъде изпратена да събира боклука по улиците или Министерство на транспорта да се заеме с товаренето и разтоварването на куфари и обработката на билети на летище София ... И всички тези акции да бъдат представени като „възвръщане на държавността“. Държавност означава политика и реформи, които се осъществяват чрез качествено законодателство и планирани средства в бюджета.

Внимателният анализ по повод на кризисната ситуация на ГКПП Капитан Андреево показва, че липсва законодателна инициатива, която да цели промяна в статута или капацитета на БАБХ. А в настоящия бюджет за 2022 г. не са предвидени средства за нови лаборатории, обезпечаване на нов допълнителен щат от квалифицирани служители, по-високо заплащане и т. н. Затова бих определил случващото се като опит от страна на мандатоносителите от “Продължаваме промяната” за насилствено „ръчно управление“ на Агенцията и на процесите. Нещо повече, ставаме свидетели на агресивна некомпетентност и декларации за хипотетична актуализация на бюджета, с която евентуално биха се обезпечили обществени поръчки, които ще се провеждат месеци наред ...

Ето защо, професионалното ми мнение е, че наблюдаваме липса на управленски капацитет, която произвежда хаос и се превръща в заплаха както за националната сигурност, така също и за здравето и безопасността на българските и европейските граждани.

В заключение, категорично заявявам, че не съм водил с никого разговори за подкупи. Фалшиви новини и политически интриги няма да коментирам и, ако някой се опита да ме набеди, ще бъде съден!

Съвършено ясно е, че тази персонална атака към мен е политическа и е в отговор на оценката, която с моите съмишленици от „Български възход“ дадохме на 5 май тази година, а именно, че мандатоносителите от “Продължаваме промяната” не разбират специфичните механизми и правила на държавното управление  и виждат в нас заплаха на предстоящите парламентарни избори", завършва Съобщението.

Ето целият разговор:

Даскалов: "Те ме заливат с…"

Моллов: "За да си съставиш собствено мнение, значи там лабораторията първо е с най-модерна техника, гас-мас. През паралелни системи работи, вадят резултатите в почти един час, международна акредитация са получили. Квалифициран персонал и всякакви други такива. Договори имат с над 800 компании,  които са или вносители на продукция или са такива…които нали, транспортни фирми . Всичкото това нещо представи си, ако ние примерно на 1-ви февруари поради това, че сме най-упълномощения член спрем да го правим. Какво се случва нали? Нареждат се едни камиони, стават политически нещата моментално."

Даскалов:" О да, да."

Моллов: "Няма смисъл от това. Вместо да се нали спокойно, да се оглежда, защото нали трябва да се прецени. Въобще, за да се смени една такава ситуация, трябва да се прецени какво това струва на агенцията, на държавата и какво трябва да се направи? Още повече такава Европейска практика за превъзлагане на частни фирми има… за лаборатории. Ти го знаеш много добре."

Даскалов: "Ммм."

Бачийски: Бивш депутат е предложил подкуп на шефа на БАБХ

Моллов: " Въпросът е тука в контрола. Контролът е нещото, което се губи някак си и оттам идва усещането, че там става нещо безконтролно. А реално аз съм го виждал, какво е там. Те са направили доста европейски вариант на …"

Даскалов:" Аз не съм ходил нали и със …"

Моллов:"...и на паркинга с хотел, с неща, просто наистина, като го сравня с останалите пунктове, където имаме какво е състоянието и там какво е. Разликата е от земята до небето. Има смисъл да се види просто. Да се прецени, това трябва ли да се разбутва или трябва просто да се преустрой по някакъв начин? Това е нещото, което са ме помолили да кажа, да споделя. Нали, ние ще бъдем благодарни, ако нали няма така агресивни действия…без да се съобразяват. В смисъл…"

Даскалов: "Хаха, сега.."

Моллов: "Очакваме разумно да се чуят някакви аргументи. Да се види…"

Даскалов:" Хехе не, това е ситуацията. В тази ситуация ние не сме побойниците.

Моллов: "Да."

Заплашеният зам.-министър: Бях предупреден, че се занимавам с най-големите босове на БАБХ

Даскалов: "Мисля че, съмненията са малко в обратната посока."

Моллов: "Така е. Знам, какво е, но аз ти го казвам. Виж, това е, това не само го казвам, знам, че там нямат общо с тия Таки Маки и т.н.. Да знаеш просто."

Даскалов: "Не. Значи това е въпрос на други случаи."

Моллов: "Да, така е."

Даскалов: "…все пак ние сме си такива"

Моллов: "Да, така е. Аз ти го казвам, да знаеш да не го мислиш…"

Даскалов: "Да."

Моллов:" …от тази гледна точка."

Даскалов: "Все пак друга, чисто цивилна ни е нашата работа"

Моллов: "Да"

Даскалов: "Не се занимаваме с другите работи, слава богу, има други хора"

Моллов: "Aко аз бих, би трябвало да съм на твоя място аз бих, аз бих отишъл, за да видя, със собствените си очи"

Даскалов: "Аз това нещо ще го направя, нали този въпрос е .. всъщност нали, аз не съм и човекът, дето глобално го решава"

Зам.-министърът с охрана: Страхувам се! Имам три деца

Моллов: "Разбирам, че министърът се намесва, премиерът се намесва, президентът се намесва"

Даскалов: "Това са .. това си е .. в крайна сметка"

Моллов: "Те го знаят това нещо и те вероятно ще търсят начин и те да си намерят каналите, за да .. това си е техен проблем, аз нямам нито грижа, нито ангажимент, аз приятелски са ни отношения, просто да ти споделя това което са ми казали"

Даскалов: "Амм"

Моллов: "Защото нали изглежда някакси .. а .. не .. ирационално изглежда, да се разбута изведнъж всичко, да нямаме готовност да се замести с друго, от тази гледна точка"

Даскалов: "Значи, искаме в дадената ситуация, нали, никой не е безумец, няма да .. да се стига до международни .. пък .. така .. дет се казва - недуразумения, защото аз си давам сметка, аз съм водил доста години студентите от Стара Загора, но ходихме де да, но знаем за какво става дума"

Моллов: "Какво да ти кажа?"

Иван Христанов пред Novini.bg за казуса на ГКПП „Капитан Андреево“: Предотвратихме източването на милиони през следващите 10 години

Даскалов: "Ами"

Моллов: "Ъъ, ще ви споделя това, пък от тук нататака вече .. "

Даскалов: "Вече нали .. и аз ще си говоря по тези въпроси, да дет се казва, да не правим глупави работи, това е"

Моллов: "Сега дали са ми една документация да предада, вижте .. "

Даскалов: "Какво е това сега !? да не ми предават някакви неща, които не са .. "

Моллов: "Не се притеснявай, бъди спокоен"

Даскалов: "Ха, не.. аз ще го погледна и не искам да имам такива недоразумения, защото"

Моллов: "Нямаш ангажимент с това"

Даскалов: "Това не е за мен! Това не е за мен!"

Моллов: "Ами виж сега, предназначено е за тебе и аз няма какво да го правя"

Даскалов: "Ами"

Моллов: "Нямам работа в това отношение, ни съм чул, ни съм видял, ни познавам никой, ни съм никой, аз съм никой, в случая само предавам, това е за добро отношение, за да не се изнасилваме нещата и то може да е регулярно"

Даскалов: "А не, не, не"

Моллов: "Това ти го казвам, нали че .. не се притеснявай, това .. аз съм гроб за това"

Даскалов: "Добре, но .."

Моллов: "Изцяло си е твое, няма никакво отношение"

Даскалов: "Няма смисъл от това, не мога подобни неща .. не съм правил и няма да правя"

Бившият депутат в 39-то и 40-то НС Пламен Моллов категорично отрече тази информация. "Не съм водил разговор за подкуп с директора на БАБХ Христо Даскалов. Фалшиви новини не искам да коментирам, каза той пред Фрог нюз .

"Нямам идея за какво става дума. Даже прочетох, че някъде спрягат името на друг човек - Деян Моллов. С г-н Даскалов съм имал срещи, разбира се. Последната беше през януари. Ако някой твърди, че аз съм искал подкуп, нека да го докаже, защото това не отговаря на истината.  Ще съдя всеки, който се опита да ме набеди", заканва се Моллов.

"Предполагам, че тук става дума за политическа атака, тъй като съм учредител на партия “Български възход”. Предполагам, че този компромат се вади сега от управляващите, тъй като ние сме контрапункт на сегашната власт. Забележете, че това се случва само седмица, преди учредяването на партията. Бъдете убедени, че който посочва името ми като човек, предложил подкуп на шефа на БАБХ, ви лъже. Това е огромна лъжа. Явно някой се опасява от бъдещи политически събития", допусна той.

 

 

Последвайте канала на

Novini.bg
6065 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Симо

2022.07.27 | 16:18

5
Корумпета за милиони и в ущърб на хората и държавата.

2022.06.11 | 14:28

4
МОЛЛОВ Е ПОМАШКА ФАМИЛИЯ,ТАКА ,ЧЕ ТОЗИ НЕ Е БЪЛГАРИН! НИТО Е ПРОФЕСОР!
ПП ИДИОТЕС★♪

2022.06.10 | 21:32

3
КИРУ ПАДА ЗАРАДИ ЕДИН ГЪЪЗ НА ЛЕНА БОРИСЛАВОВА....ИЙЙЙЙХААААА ...ГЛУУУПАААК...
Сиси

2022.06.10 | 21:24

2
Мале, Мале. Мислех да запиша дъщеря ми в този университет. Да пази Господ от корумпирани!
Мери

2022.06.10 | 20:37

1
Моллов е много силно обвързан с групировка и корумпиран.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини