Шефът на БАБХ: Дадоха ми папчица с ластичета, отгърнах я и видях пачки от зелени банкноти

  • 13 юни 2022 17:58

  • 5608
  • 3
Шефът на БАБХ: Дадоха ми папчица с ластичета, отгърнах я и видях пачки от зелени банкноти
© Кадър: БТВ

Темата около моя подкуп, която нашумя в последно време, е свързана с човека, който познавам от дълги години, това е проф. Моллов. Ние се познаваме отдавна, обади ми се след Нова година, за да ме поздрави за новата позиция и каза, че трябва да се видим. Това коментира в интервю за "Лице в лице" по bTV изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) проф. д-р Христо Даскалов.

Той обясни, че последната им среща била на 19 януари, когато проф. Моллов го поканил в личния му автомобил, паркиран зад агенцията. Именно тогава Моллов извадил "папчица с ластичета" и му я подал.

Шефът на БАБХ: Проф. Моллов ми даде папка, пълна с пари

В края на разговора извади една папчица с ластичета и каза, че това е една документация, която трябва да я разгледам на спокойствие. Тогава махнах едното ластиче, отворих горното ръбче и видях пачки от зелени банкноти. Повече от 10-ина пачки не можеха да влязат. Затворих я, хвърлих я и срещата приключи. След това никой повече не ми се е обаждал, разказа в студито проф. Даскалов.

Призна, че сам е направил изтеклия преди дни аудиозапис.

,,Аз го записах, защото исках да имам някаква застраховка'', посочи той и добави, че в момента се придвижва с охрана на Жандармерията.

Разговор за подкуп между Пламен Моллов и шефа на БАБХ, бившият депутат отрича

Относно лабораторията за фитосанитарен контрол на ГКПП Капитан Андреево проф. Даскалов уточни, че за момента такава лаборатория няма – имало "само едни помещения".

Тази лаборатория е била създадена през 2012 г., за да прави изследвания за пестициди, и тя това правеше до 20-и май. Сега не прави нищо, посочи шефът на БАБХ.

Последвайте канала на

Владимир Василев
5608 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.06.13 | 19:55

3
МОЛЛОВ Е ПОМАШКО ИМЕ.ПОДКУПА МОЖЕ ДА Е ОТ ИМЕТО ДОРИ И НА ДРУГА ДЪРЖАВА. МВР ЗАЩО НЕ ГО ПРИБИРА?

2022.06.13 | 19:55

2
МОЛЛОВ Е ПОМАШКО ИМЕ.ПОДКУПА МОЖЕ ДА Е ОТ ИМЕТО ДОРИ И НА ДРУГА ДЪРЖАВА. МВР ЗАЩО НЕ ГО ПРИБИРА?
Мдаа

2022.06.13 | 18:59

1
Ку.ролация :)

Добави коментар

Водещи новини