Константин Бачийски за опита за подкуп на шефа на БАБХ: Къде е прокуратурата?

  • 14 юни 2022 12:13

  • 1615
  • 4
© Булфото

Вярвам, че в това Народно събрание има достатъчно здравомислещи народни представители, които да подкрепят кабинета и политическите партии, които искат да продължат промяната. По-скоро положително очаквам да се развият нещата. Това каза пред журналисти в парламента депутатът от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" Константин Бачийски, предаде репортер на Novini.bg.

Бачийски, който е и член на Комисията по превенция и противодействие на корупцията, коментира и предвиденото за днес изслушване в комисията на бившия директор на агенцията за безопасност на храните проф. Пламен Моллов във връзка с твърденията, че е дал на настоящия ѝ шеф проф. Христо Даскалов папка, за която първоначално казвал, че е пълна с документи, а тя се оказала пълна с пари.

Депутатът от ПП заяви, че излизането в отпуск на бившия директор на Българската агенция за безопасност на храните проф. Моллов не е оправдание, тъй като по Конституция всички граждани са длъжни да оказват съдействие и да се явяват в комисиите на Народното събрание.

Въпреки това се съмнявам, че ще се яви. При положение, че беше се появил в един запис да предлага "документи", най-вероятно се притеснява от въпросите, които ще му зададем и последствията, които биха произлезли от тези негови действия, посочи Константин Бачийски.

Той отбеляза, че е учуден защо прокуратурата не се е самосезирала по случая. В едно предаване попитах: къде е прокуратурата, каза Бачийски.

Бившият шеф на БАБХ не се яви пред антикорупционната комисия в НС, в отпуск е

Други правооохранителни органи работят по този казус, но за прокуратурата не ми е известно. След като направим изслушването на г-н Моллов, бихме сезирали прокуратурата, но преди това комисията трябва да събере необходимите данни, заяви депутатът от ПП, като уточни, че директорът на БАБХ проф. Христо Даскалов е сезирал ГДБОП и ДАНС. Занесъл е записа и е подал сигнал за съответните опити за стимулиране. А тези държавни органи кога ще сезират прокуратурата и дали прокуратурата ще се самосезира, трябва да каже прокуратурата, добави Бачийски.

В отговор на въпрос той уточни, че все още не му е назначена охрана заради заплахите срещу него.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1615 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Кде е руски шпиони?

2022.07.10 | 20:39

4
У нас живее бивш полицай, който твърдеше, че е работил в ДАНС, живее без регистрация, а като дойде на власт Петков стана депутат - електоратът му е циганин в боклука и наркодилъри, но сега има имунитет и може прави каквото иска. На мястото на Петков влезе Василев - същото дупе, само в профил. България ще се удави в криминал и наркотици с такива независими народни депутати. Само пълното преизбиране ще спаси държавата.
Майтапчи Йово

2022.06.14 | 13:31

3
Бачийски, тиквенико, кой ли щеше да те знае и кога ли щеше да си дУпетатин от ПрЕменаджиите, ако не бяха глупаците от ИТН да ти дадат трибуна по телевизията си:)))?!?
НЕСТОР МАХНО

2022.06.14 | 13:21

2
МОЛЛОВ Е ПОМАШКО ИМЕ,ИЗВОДИТЕ,КОЯ ПАРТИЯ ГО ЗАЩИТАВА СИ ГИ ПРАВЕТЕ САМИ!
НЕСТОР МАХНО

2022.06.14 | 13:21

1
МОЛЛОВ Е ПОМАШКО ИМЕ,ИЗВОДИТЕ,КОЯ ПАРТИЯ ГО ЗАЩИТАВА СИ ГИ ПРАВЕТЕ САМИ!

Добави коментар

Водещи новини