Силвия Великова: Промяната в антикорупционната сфера ще дойде с разкрития от Цацаров

  • 17 януари 2022 10:13

  • 1485
  • 3
Силвия Великова: Промяната в антикорупционната сфера ще дойде с разкрития от Цацаров
© Кадър Nova News
Слушай новината Слушай новината

"Промяната в антикорупционната сфера ще дойде с разкрития от Цацаров. Започва промяна в съдебната система, но тя ще бъде мъчителна. Няма да бъде и без съпротива. Единственият начин Гешев да подаде оставка е тези, които са го избрали, да му кажат да го направи". Това заяви за "Твоят ден" журналистът Силвия Великова.

По думите й смяната на Гешев ще е много трудна, макар и Захарова да е отявлен критик на статуквото в системата. "Цацаров няма да се даде лесно. Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в искаше да изпревари събитията или да държи инициативата доведе до оставката му. Важно е дали службите действат по доказателства или конюктура и дали той може да изпълнява задълженията без допуск до класифицирана информация. Така процедурата по смяната му може да се забърза. Министър Наталия Йорданов ще има самостоятелна, силна позиция", смята тя. И допълни, че ГЕРБ са дали знак, че ще подкрепят промени, но могат да станат жертва на прокуратурата.

Нели Куцкова: Определено има нужда от промяна в съдебната система

Относно възможните наследници на Цацаров журналистът каза, че по изискванията ще си проличи дали ще се избира конкретна личност или началник на орган, който да върши работа.

Великова подкрепи конституционните промени във фигурата на главния прокурор и посочи, че това ще ограничи злоупотребите. "Това обаче е свързано със смяната на Гешев. При Цацаров във втората част на мандата си пролича залитане към властта. Той е много силен и много добре подготвен. При Гешев има полицейски нюанс, пример е присъствието му на акции. Мисля, че няма да си тръгне сам", сподели журналистът. И подчерта, че очаква да се видят текстове, които да инициират промяната в съдебната система, тъй като до момента се говори само за намерения. 

Теодора Александрова
1485 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Зина

2022.01.19 | 15:35

3
Този човек да вземе и да си отвори устата, че да ги видим тогова кой кум, кой сват.Мухльовци.
а

2022.01.17 | 16:25

2
Абе те на Божков ще му свършат паричките,

2022.01.17 | 13:25

1
Защо буксува разследването на Узунов? Къде ви е възмущението?

Добави коментар

Водещи новини