Юрист: Ще освободят Цацаров по-рано от 1 март

  • 16 януари 2022 19:45

  • 2749
  • 3
Юрист: Ще освободят Цацаров по-рано от 1 март
© Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

Дадена е заявка, че ще бъде депозирана молба в Народното събрание на 1 март за прекратяване на мандата на председателя на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в. Вероятно това е било катализатор за отнемане достъпа му до класифицирана информация. Това каза в предаването "На фокус" по Нова телевизия Цвета Маркова, магистър по право и бивш председател на Държавната комисия по сигурността на информацията.

Според нея въобще няма да се чака до 1 март и Цацаров ще бъде освободен още следващата седмица поради невъзможност да изпълнява служебните си задължения.

На практика той няма да може да работи без достъп до такава информация, допълни Маркова.

Такъв ход от страна на властта не е нов и преди е имало случаи с отнемане достъпа до класифицирана информация на хора на висок пост, които са представлявали България в Брюксел, заяви още тя.

Христо Иванов: Цацаров подава оставка, защото е интелигентен, за разлика от Гешев

Относно желанието за освобождаване на главния прокурор Иван Гешев, Цвета Маркова подчерта, че това може да стане само чрез промяна в Конституцията или на Висшия съдебен съвет.

Искат оставката на главния прокурор, но в Конституцията и законите пише друго - той има мандат и той изтича, заяви юристът.

Константин Тодоров
2749 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.01.17 | 14:53

3
И УТРЕ ДА ГО ОСВОБОДИТЕ ЦАЦАТА ПАК СТЕ ЗАКЪСНЕЛИ С ГОДИНИ!

2022.01.16 | 21:25

1
Хора, които не спазват законите и правилата не могат да бъдат носители на правов ред и борба с корупцията..
така е

2022.01.17 | 05:09

2
хора като цацаров и гешев

Добави коментар

Водещи новини