Гледай на живо

Очаквайте в 18:00 часа: ЦСКА 1948 - Славия и Царско село - Струмска слава

Лозан Панов поиска да види всички документи за проверките срещу него

13 януари 2021 11:39

Лозан Панов поиска да види всички документи за проверките срещу него
© Булфото (архив)
402 0

Председателят на Върховния касационен съд /ВКС/ изпрати до главния инспектор в Инспектората към Висшия съдебен съвет /ИВСС/ искане за предоставяне на копие от цялата документация относно всички извършени спрямо него проверки, съобщиха от пресцентъра на съда.

На 12 януари Панов е дал съгласието си пред ИВСС да бъдат предоставени в пълен обем поисканите документи от заявител по реда на Закона за достъп до обществена информация, относно проверки срещу председателя на ВКС. По думите му гражданите имат право на пълен достъп до информацията за извършваните проверки от Инспектората към ВСС.

Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет вече е искал да види документите по две проверки срещу него, но му е било отказано.

Потърпевши от ЧСИ са внесли сигнал до прокуратурата срещу Лозан Панов и висши магистрати

Председателят на ВКС напомня също, че общественото е било информирано подробно и с детайли, и с оценки, включително от главния инспектор, за проверките срещу него. След приключването им обаче инспекторатът е запазил мълчание по тях.
 

Novini.bg
402 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини