11 членове от предходния състав на ВСС, избрали Лозан Панов, поискаха оставката му

21 май 2020 17:20

11 членове от предходния състав на ВСС, избрали Лозан Панов, поискаха оставката му
© Булфото, архив
1076 3

Единайсет членове на предходния състав на ВСС, предложили и избрали Лозан Панов за председател на ВКС, поискаха оставката му.

Писмото с искането, изпратено до пленума на ВСС, беше прочетено от представляващия съвета Боян Магдалинчев по време на днешното заседание на съвета, предаде БТА. Текстът е подписан от Галя Георгиева, Димитър Узунов, Георги Колев, Михаил Кожарев, д-р Незабравка Стоева, Даниела Костова, Мария Кузманова, Ясен Тодоров, Румен Боев, Розалин Трендафилов, както и от Юлиана Колева.

"Ние искахме ВКС да бъде ръководен от умен, силен, смел и достоен председател, от независим човек и магистрат. Времето, изминало оттогава, обаче показа, че сме допуснали тежка грешка", пишат в писмото бившите членове на съвета. Те допълват, че конкретният повод за поисканата оставка е казусът с видеоклип за песен, заснет в сградата на Съдебната палата, заради който стопанисването на сградата беше отнето от Лозан Панов.

ВСС отне стопанисването на Съдебната палата от Лозан Панов

"Като хора, участвали в избора на този председател, ние не желаем да споделяме повече отговорността за непремерените му действия, компрометиращи толкова тежко авторитета на съдебната власт и уронващи престижа й пред цялото българско общество. Длъжни сме да направим опит да спрем разрушителните му действия, като поискаме от него да си подаде оставката", посочват бившите кадровици.

По думите им, последващите действия на Панов ще покажат на обществеността дали той е човек с достойнство, който е способен да носи отговорност за действията си.

Филип Епитропов
1076 3

Свързани новини

Коментари (3)

Добави коментар

2020.05.22 | 11:38

135064
В затвора това леке.

2020.05.21 | 20:12

134698
Боклук,и на теб ти духнаха под опашката
Манев

2020.05.21 | 18:14

134610
Понякога имам носталгия към социализма, това леке Лозан Панов щеше да изчезне за 24 часа, но както е казал Чърчил," демокрацията е лошо нещо но никой не е измислил по добро" цитата не е много точен но не го помня добре.

Добави коментар

Водещи новини