Лозан Панов: Думите на Боян Магдалинчев по повод казуса "Андон Миталов" не отговарят на истината

13 май 2020 15:49

Лозан Панов: Думите на Боян Магдалинчев по повод казуса "Андон Миталов" не отговарят на истината
© Булфото (архив)
1683 2

Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов твърди, че думите на представляващия ВСС Боян Магдалинчев по повод казуса "Андон Миталов" не отговарят на истината. В съобщение до медиите Панов категорично възразява срещу "опитите на представляващия ВСС да манипулира общественото мнение и да създаде неверни внушения за съществуващи доказателства".

На 5 февруари тази година държавният секретар на САЩ включи съдия Андон Миталов от Специализирания наказателен съд (СНС) в списъка на лицата със забрана за влизане в САЩ поради негово участие в значителни корупционни дейности, припомнят от ВКС. На извънредно заседание на следващия ден Съдийската колегия на ВСС взе решение да поиска от главния прокурор, КПКОНПИ и Държавния департамент всички възможни данни по случая.

Съдийската колегия към ВСС получила секретен документ от САЩ за съдия Андон Миталов

На 20 март председателят на ВКС бил уведомен от ВСС за постъпило копие на паметна бележка относно среща, проведена седмица по-рано в МВнР, между представители на ведомството и посолството на САЩ в България. В т. нар. писмо с гриф "поверително" от МВнР, по думите на представляващия ВСС Боян Магдалинчев в интервю, само се обективира наличието на проведената среща, но не се съдържа информация, която да дава отговор на питането на Съдийската колегия на ВСС относно твърденията за корупционно поведение на съдия Андон Миталов, посочват в прессъобщението на съда.

Лозан Панов е получил отговор от прокуратурата на 17 март, че не са постъпвали жалби или сигнали, съдържащи данни за извършено престъпление от съдия Андон Миталов и към момента няма данни същото лице да е привлечено към наказателна отговорност за извършено престъпление.
 

Novini.bg
1683 2

Свързани новини

Коментари (2)

Добави коментар
Лозана Панова е срам за съд. система

2020.05.13 | 16:31

124852
Лозанкееее, малка палава продажнице!
DA DA

2020.05.13 | 16:12

124832
A КАКВО ЛИ ПИШЕ В СЕКРЕТНИЯ ДОКЛАД ЗА БАРБА ГАНЬОС ?

Добави коментар

Водещи новини